ΣΥΡΙΖΑ – Εφ. Αχτσιόγλου: Ζήτησα debate με τον Στ. Κασσελάκη

«Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου, από πάρα πολλά χρόνια έχω υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες του, είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του χώρου, αυτή ήταν η μόνιμη δική μου επίκληση» δήλωσε  υποψήφια για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Έφη Αχτσιόγλου, στον απόηχο του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η ίδια είπε πως απηύθυνε αίτημα προς τους Γραμματείς του κόμματος για να γίνει ένα debate με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η τεράστια συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγανάκτηση ήδη για την πολιτική που ασκεί κυβέρνηση και αυτό εκφράστηκε με τη συμμετοχή στις κάλπες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε μήνυμα ενότητας», είπε τονίζοντας πως έχουν σημασία και οι πολιτικές θέσεις.

«Μία προφανής διάθεση ανανεώσεις που υπήρχε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες μορφοποιήθηκε στην παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ορθώς επισημαίνεται ότι φέρει στοιχεία μιας φρέσκιας παρουσίας και είχε μια αυξημένη καμπάνια στα social media. Θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή πρέπει να επιμένουμε λίγο περισσότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής, να συζητήσουμε πιο βαθιά τα πολιτικά ζητήματα, τι εισφέρει η δική του υποψηφιότητα και τι η δική μου» είπε η κ. Αχτσιόγλου. Και συμπλήρωσε:

«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπληρώνουν ένα αίτημα, αλλά πρέπει να εξειδικεύονται και να έχουν ένα πολιτικό περιεχόμενο, να λεμέ τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Είναι υποχρέωση του πολιτικού να εξηγεί το τι θα κάνει. Ο συνυποψήφιος μου λέει θα τα αλλάξουμε όλα. Τι εννοεί; Παραδείγματος χάρη, στα εξωτερικά θέματα, με την Τουρκία, τι θέση θα έχει; Τι θα αλλάξει ως προς την πολιτική μας θέση; Ως προς τα εργασιακά; Ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Εγώ έχω εκφράσει τις πολιτικές μου θέσεις για την οικονομία, την εργασία, την εξωτερική πολιτική. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ή να εκτιμήσω γιατί δεν το κάνει κι εκείνος, αλλά στην φάση που είμαστε, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να γίνει», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη σε επιθέσεις εναντίον της, η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου έχω δεχθεί μία σειρά από χυδαίες και συκοφαντικές επιθέσεις, που κάνουν λόγο ότι υπονόμευσα τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι χυδαία ψέματα, λασπολογίες που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και αναπαράγονται. Εγώ επικοινώνησα με τον Αλέξη Τσίπρα πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Μου είπε ότι καλώς κάνω και κατεβαίνω και επικοινώνησα και για κάποια άλλα ζητήματα μαζί του. Αυτό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ήταν στα όρια της προβοκάτσιες τα δημοσιεύματα λίγες ώρες πριν τις εκλογές. Είναι ακραία ψεύδη που προσβάλλουν την δική μου ιστορία και την ιστορία του χώρου, νομίζω προσβάλουν και τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον κ. Κασσελάκη για σύμπραξη ώστε να μην γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «υπάρχει σαφής διαδικασία πως προχωράμε, αυτή των δύο γύρων των εκλογών, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι μια ανοιχτή μάχη, ρεαλίστρια είμαι, προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη. Πρέπει να είναι όσο πιο μαζική διαδικασία γίνεται, καλώ όλους να ψηφίσουν».

«Σε περίπτωση που δεν είμαι εγώ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ο κ. Κασσελάκης έχει δείξει τις επιλογές του, βλέπουμε τα στελέχη που έχει δίπλα του: τον κ. Πολάκη, την κ. Τζάκρη κ.α.», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο διάσπασης ήταν κατηγορηματική. «Δεν είμαστε στον δρόμο της διάσπασης. Δεν πρέπει να είμαστε σε λογική διάσπασης, είναι αναγκαία η ενότητα του χώρου και είναι αναγκαίο να “κερδίζουμε” έναν άνθρωπο κάθε μέρα», επανέλαβε η κ. Αχτσιόγλου.

Καταλήγοντας εξέφρασε τις δικές της θέσεις για τα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το “παράθυρο επικοινωνίας” που υπάρχει με την Τουρκία, πρέπει να γίνει ουσιαστικός και δομημένος διάλογος και όχι απλές επισκέψεις, με μόνο στόχο την προσφυγή στην Χάγη, με δύο κόκκινες γραμμές: να μείνουν στρατιωτικοποιημένα τα νησιά μας και να προστατευτεί η εθνική κυριαρχία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος