ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομολογία Σκυλακάκη στη Βουλή – Χωρίς σχέδιο για το ενεργειακό κόστος η κυβέρνηση

«Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκυλακάκης ομολόγησε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας μετά την παύση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενόψει αυξημένων τιμών το χειμώνα» ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στην ανακοίνωση προσθέτει:

«Αφού επί δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών και των φορολογούμενων, σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Καθώς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνιζε την ανάγκη για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, που θα μείωναν το κόστος στην πηγή, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην πρόσδεση της χώρας στο φυσικό αέριο, και οργάνωνε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ σε υπερκέρδη.

Μόνη λύση για να μην μείνει απροστάτευτη η κοινωνία απέναντι στο ενεργειακό κόστος είναι η ανάκτηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, η θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους και η φορολόγηση των υπερκερδών. Γι’ αυτά θα παλεύει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την κοινωνία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος