ΣΥΡΙΖΑ – Πρόταση νόμου: Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο και κατοχύρωση δικαιώματος γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+

Μια πρόταση νόμου για την άρση των διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο και την κατοχύρωση του δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, «τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανάγκη να τεθούν ως πρόσταγμα και πραγματικό πολιτικό πρόγραμμα για τις δημοκρατικές, τις κοινωνικά φιλελεύθερες και προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη».

«Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανθρώπινα δικαιώματα, -όπως υπενθυμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα της 14ης Σεπτεμβρίου 2021. Η ΕΕ έχει διαμορφώσει ήδη μια στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ για την περίοδο 2024-2025 για τη μετατροπή της σε μια πραγματική “Ένωση Ισότητας”», αναφέρει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ προσθέτει:

«Σήμερα, επιβάλλεται άμεσα η πρόοδος στον τομέα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ όσον αφορά ιδίως στον γάμο και τη δυνατότητα απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν, με τρόπο ισότιμο σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια, όπως τεκνοθεσία, ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και άλλα.

Στον στόχο αυτό αποβλέπει η παρούσα πρόταση νόμου, εισάγοντας μεταρρυθμίσεις στα παραπάνω αλλά και σε άλλα πεδία».

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι «ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου αναγνωρίζεται ήδη σε 14 χώρες-μέλη της ΕΕ και σε 18 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης όπως επίσης και η από κοινού τεκνοθεσία από ζευγάρια ιδίου φύλου συναντάται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ενώ προβλέπονται διαδικασίες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος