ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε ενίσχυση του ΕΣΥ ανήμερα των δηλώσεων Τσίπρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, ανήμερα των ανακοινώσεων Τσίπρα για το νέο ΕΣΥ και με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ, ενώ στις 17.00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 100%, το ΕΣΥ έχει γίνει σύστημα μίας νόσου με εκατοντάδες ακυρώσεις χειρουργείων, το λοκντάουν 4 μηνών έχει αποτύχει πλήρως και ο κ. Μητσοτάκης συσκέπτεται», σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την προαναγγελία της κυβέρνησης για λήψη νέων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.

«Ούτε λόγος για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, παρά την ασφυξία στις ΜΕΘ. Ούτε λόγος για συνταγογράφηση των τεστ, για μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

«Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα και εντελώς συμπτωματικά την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοινώνει την πρότασή του για το νέο ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να προαναγγείλει υποσχέσεις για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει την πανδημία μόνο με όρους επικοινωνίας και προπαγάνδας».

Tην ανησυχία της για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε περιφερειακή τηλεδιάσκεψη και ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος