ΣΥΡΙΖΑ: Κοντά στην πόρτα της εξόδου η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου – «Δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης»

Σε «τεντωμένο σχοινί» κινούνται οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η η διαδικτυακή πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου. Το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης είναι εκρηκτικό και κατά πολλούς, η τάση «6+6» ετοιμάζει τον οδικό χάρτη της εξόδου.

«Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», σημειώνουν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των «έξι συν έξι», στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Τι αναμένεται από την ομάδα «6+6» και τι λένε στην Κουμουνδούρου

Kρίσιμες οι επόμενες ώρες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες «δείχνουν» αποχώρηση, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχου στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία Κασσελάκη.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε την εισήγηση στην τηλεδιάσκεψη των «6+6», περιέγραψε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

O Δημήρης Τζανακόπουλος φέρεται να έχει τονίσει ότι είναι τέτοια η κατάσταση που απαιτείται άμεση αποχώρηση. Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης φέρεται να εκφράζουν προβληματισμό για αποχώρηση σε σύντομο χρόνικό διάστημα, διότι είναι αναγκαίες ορισμένες προετοιμασίες.

Eκφράζονται προβληματισμοί, ενώ παραμένει «θολός» ο χρόνος αποχώρησης, καθώς δεν έχει τεθεί θέμα χρονικού ορίζοντα. Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις ή κείμενα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα αριθμητικά δεδομένα: Επτά βουλευτές αριθμεί η ομάδα και δύο έχουν αποχωρήσει με την «Ομπρέλα», ενώ δέκα απαιτούνται για Κ.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί από το κόμμα. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα.

Ν. Ηλιόπουλος: Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και να συντονίζεις ψηφιακό λιντσάρισμα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, στέλεχος της ομάδας Αχτσιόγλου, απάντησε στα όσα έχουν λεχθεί από το πρωί της Κυριακής αναφορικά με τις δηλώσεις του περί «βούρκου» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος με ανάρτησή του τόνισε: «Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις και όχι το κόμμα οι σύντροφοί του και οι αγώνες τους».

«Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά.

Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.

Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα.

Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοί μου, οι αγώνες μας δεν ειναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ε. Ακρίτα: «Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο»

H Ελενα Ακρίτα έστρεψε τα πυρά της στον Νάσο Ηλιόπουλο για τις φερόμενες δηλώσεις του περί «βούρκου» στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Στην ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα αναφέρει πως «ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που με καλωσόρισε με ανοιχτή αγκαλιά, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου. Είχε προηγηθεί μια μακρά και εγκάρδια διαδικτυακή επικοινωνία και ήξερα ότι με εκτιμούσε».

Συνεχίζει την ανάρτησή της, γράφοντάς: «Σήμερα μας δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη ζει στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου».

«Πόλεμος» αναρτήσεων Πολάκη – Αναγνωστοπούλου

Στο μεταξύ, προστέθηκε ένα ακόμα εσωκομματικό επεισόδιο. Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε πυρά στην κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι μέλος της Ομάδας των Έξι με την Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Πολάκης απάντησε αφηνοντας με αιχμές προς την κυρία Αναγνωστοπούλου, η οποία πριν από περίπου δέκα ημέρες είχε ασκήσει σφοδρή κριτική εναντίον του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό, τι καλύτερο σε στιγμές κρίσης». «Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου πράγματι δεν κάνω για επιτελικές θέσεις. Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022, όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και στη Γκάγκα λάβατε την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν εσύ και ο σύζυγός σου αλλά δεν σας χορηγούσαν. Αιδώς Αργείοι!!», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Πολάκης.

Με ανάρτησή της μέσω Facebook απάντησε και η κ. Αναγνωστοπούλου στον κ. Πολάκη γράφοντας:

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση. Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος