ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους αγρότες να καταρρέουν και τα νοικοκυριά να στραγγαλίζονται από την ακρίβεια»

Δριμεία κριτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει τους αγρότες να καταρρέουν και τα νοικοκυριά να στραγγαλίζονται από την ακρίβεια».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ξανά τη ζοφερή ελληνική ιδιαιτερότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ξανά τη ζοφερή ελληνική ιδιαιτερότητα: ενώ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι τιμές παραγωγού στη γεωργία αυξήθηκαν κατά 5,6% το β΄ τρίμηνο του 2025, στην Ελλάδα οι αγρότες είναι οι μόνοι που βλέπουν τις τιμές τους να μειώνονται ή να μένουν στάσιμες. Την ίδια στιγμή, στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές βασικών διατροφικών προϊόντων εκτοξεύονται με αυξήσεις που φτάνουν έως και 30%.

Αυτό το παράδοξο –ο αγρότης να πληρώνεται λιγότερο και ο καταναλωτής να πληρώνει περισσότερο– είναι το άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  • της ασυδοσίας των καρτέλ,
  • της παντελούς απουσίας ελέγχων,
  • της αδιαφορίας για το εισόδημα των παραγωγών και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαιτεί άμεσα μέτρα για να μπει φρένο στην κερδοσκοπία, να στηριχθούν οι παραγωγοί και να προστατευτεί η κοινωνία από την ακρίβεια που διαλύει τα νοικοκυριά:
  • Άμεση παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα.
  • Διαφάνεια και αυστηρούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, από το χωράφι έως το ράφι.
  • Μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και ουσιαστική στήριξη των μικρών και μεσαίων παραγωγών.

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος στην ομιλία του στη ΔΕΘ, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό και παραγωγικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει δίκαιες τιμές για τους παραγωγούς, προσιτά τρόφιμα για τους πολίτες και πραγματική διαφάνεια στην αγορά. Σε αυτό το σχέδιο καλούμε να συμβάλουν όλοι, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά δικαιοσύνη, προοπτική και ασφάλεια για την κοινωνική πλειοψηφία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος