ΣΥΡΙΖΑ: Επιδιώκει σύνθεση και συναίνεση για την ψήφο των αποδήμων – Τροπολογία και για τους εργαζόμενους του «εσωτερικού»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην κατεύθυνση της πρότασης που είχε καταθέσει το 2021 για τη ψηφο των αποδήμων και στην άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους. Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει σχετική τροπολογία και για τους εργαζόμενους του «εσωτερικού», οι οποίοι, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες εκλογές, δεν ήταν σε θέση να ψηφίσουν λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

Το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη και σύμφωνα με κομματικές πηγές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους και πρόκειται να καταθέσει ξανά την τροπολογία που είχε καταθέσει το 2021. Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, θα μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι ομογενείς ενώ περιλαμβάνει και τη δημιουργία 4 περιφερειών, Αμερικής, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υπάρχει σύνθεση και συναίνεση, διεκδικώντας παράλληλα την διευκόλυνση της πρόσβασης και για τους εκλογείς του «εσωτερικού», οι οποίοι αδυνατούν πολλές φορές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μακρυά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος