ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου». Καλεί παράλληλα να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «από τη μία συνεχίζει προσχηματικά ένα αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown την ώρα που οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας, και από την άλλη προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους».

Κλείνοντας καλεί «επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα». «Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Απολύτως εκτεθειμένη η κυβέρνηση”

Εργαλειοποίηση των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά τα δημοσιεύματα για δημοσιοποίηση μέρους των πρακτικών της επιτροπής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει σε προηγούμενη ανακοίνωση “απολύτως εκτεθειμένη” την κυβέρνηση, μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων από τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, “η κυβέρνηση καπελώνει” κατά το κοινώς λεγόμενο, σταθερά και εκ συστήματος την επιτροπή επιβάλλοντας της, τις δικές της προειλημμένες αποφάσεις και παρά τις διαφωνίες και αντιδράσεις των ειδικών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας μέσα από τις δικές της επιλογές και ταυτόχρονα έχει χάσει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM».

Μιλώντας για τα self tests ανέφερε ότι από τα πρακτικά της επιτροπής που βγήκαν στη δημοσιότητα χτες φάνηκε ότι «δεν υπήρχε για αυτά υγειονομική εισήγηση αλλά ήταν μια απόφαση που η κυβέρνηση “φόρεσε καπέλο” στην επιτροπή των ειδικών».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αποτυχία» και στο σκέλος της οικονομικής επιβίωσης».

«Η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει αυτό το νομοσχέδιο, μας γυρνά πίσω στις χειρότερες μέρες του 2012, στις χειρότερες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας», υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος