ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν τον υπεύθυνο – Όλες οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης

Τα ελληνοτουρκικά, το εργασιακό νομοσχέδιο και η διαχείριση της πανδημίας βρίσκονται στην αιχμή της κριτικής της αντιπολίτευσης ενώ οξύνονται οι αντιδράσεις για το δημοσίευμα σχετικά με τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Δημοκρατία”, επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο καιρό φαντάζεται όλος ο κόσμος», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της», προσθέτει.

Σημειώνει πως όμως «επιβεβαιώνει και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του». Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι περιμένει να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός «όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής που κρύβει εδώ και έναν χρόνο».

KKE: Η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς

“Η διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με αμιγώς επιστημονικά δεδομένα, αλλά με βάση το πολιτικό πλαίσιο, που διαμορφώνει και επιβάλλει η κυβέρνηση. Και είναι αυτό ακριβώς το πλαίσιο που έχει οδηγήσει στην εργαλειοποίηση της επιστήμης, στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Τελικά η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, όπως μας έλεγε, αλλά υπαγορεύει στους ειδικούς. Τους μόνους που ακούει είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα «πρωτόκολλά» τους, ανακοινώθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία της Πρωτομαγιάς,( 6 Μάη), απάντηση στο εργασιακό νομοσχέδιο
«Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους”, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας ότι «η πανδημία παραμένει παρούσα, όμως η κυβερνητική και κρατική ευθύνη για την ανάσχεσή της είναι απούσα .(συνέντευξή  στο Newsbomb.gr.)

Ελληνική Λύση: Σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «ανενόχλητο» 

Σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εισέβαλε «ανενόχλητο» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγα μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης και παρενόχλησε γαλλικό ερευνητικό. Είχε προηγηθεί η εισβολή του Barbaros συνοδεία τουρκικού πολεμικού στην καρδιά του Αιγαίου και η αδιανόητη «επιχείρηση διάσωσης» εντός ελληνικής κυριαρχίας από τουρκικό ελικόπτερο.

Η κυβέρνηση κρυπτόμενη πίσω από τα «καλά λόγια» του κ. Δένδια στην Άγκυρα, επιτρέπει στην Τουρκία να αμφισβητεί έμπρακτα την ελληνική εθνική κυριαρχία, δημιουργώντας τετελεσμένα που δεν μπορεί να κρύψει οποιαδήποτε επικοινωνιακή προπαγάνδα, αναφέρεται και προστίθεται:

“Η εθνική κυριαρχία δεν διαφυλάσσεται με λόγια, αλλά με έργα: Η Ελληνική Λύση απαιτεί νηοψία στα ερευνητικά τούρκικα σκάφη, καταδίωξη και βύθιση όλων των πολεμικών πλοίων που θα επιχειρήσουν νέες παραβιάσεις”.

Επίσης, η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε ότι “η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία των self test την οποία το κόμμα είχε κατονομάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφάνειας του συγκεκριμένου διαγωνισμού, εξέλιξη που συνιστά άλλη μία δικαίωση.

“Να είναι βέβαιοι άπαντες που εμπλέκονται σε αδιαφανή διαχείριση δημοσίου χρήματος, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜέΡΑ 25: Τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στην δημοσίευση πρακτικών της Επιτροπής Ειδικών στην εφημερίδα «Δημοκρατία», τονίζει ότι «η διαρροή μέρους των πρακτικών της Επιτροπής Ειδικών και όσα αυτά αποκαλύπτουν για την εργαλειοποίηση της επιτροπής από την κυβέρνηση, ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας».

Η Ιστορία, προσθέτει το ΜέΡΑ 25 «θα καταγράψει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν ένα μακάβριο σήριαλ ανευθυνότητας, αδιαφάνειας, διαφθοράς και απάθειας. Οι “συμπολίτες” που επικοινωνιακά επικαλείτο στα (λησμονημένα πια) διαγγέλματα ο πρωθυπουργός, δεν άξιζαν κάτι τέτοιο». Αξίζουν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «διαφάνεια, καταλογισμό, επάρκεια, και ανιδιοτέλεια όταν αντιμετωπίζουμε τόσο υπεράνθρωπες προκλήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος