ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για νουθεσίες ο κ. Oικονόμου να απαντήσει αν θα διεκδικήσουν κυρώσεις για την Τουρκία και αν θα επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο

Array

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Οικονόμου είχε δηλώσει πως: ««Ο κ. Τσίπρας πέρα από τις δηλώσεις που κάνει στο εξωτερικό θα ήταν εθνικά επωφελές να υπερψηφίσει τα εξοπλιστικά προγράμματα που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, αλλά και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια». Ο Γιάννης Οικονόμου συνέχισε καλώντας τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να είναι περισσότερο προσεκτικοί απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό» τονίζει δε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών»

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Οικονόμου φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της Τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι χθες υπουργοί του μας έλεγαν ότι το πρώτο “δεν είναι στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης” και το δεύτερο είναι “εθνικιστική επιλογή».

Άραγε τα ίδια λέει και σήμερα;

Εκτός και αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη στρατηγική να δίνει τα πάντα στους συμμάχους χωρίς ανταλλάγματα και η Τουρκία να συνάπτει νέες παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη παραβιάζοντας κατάφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σχετική είδηση: Διπλωματικές πηγές: Η Αθήνα καταρρίπτει τις αιτιάσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος