Συνέντευξη της ΠτΔ στην ΕΡΤ – Ευρεία κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ

Η συνέντευξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά, καλύπτεται ευρύτατα από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο ανταποκριτής της Χουριέτ στην Αθήνα αναφέρει ότι «η πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ο γείτονας χρειάζεται το γείτονα» με την επίσκεψη της στη Σύμη, Χάλκη και Τήλο τα οποία η Ελλάδα, γράφει ο Γιώργος Κιρμπάκης «στρατιωτικοποίησε κατά παράβαση της Συμφωνίας του Παρισιού του 1947. Η Σακελλαροπούλου επιθεώρησε το πολεμικό πλοίο “Κάσος”, με υποδοχή από τιμητική φρουρά στη Σύμη. Στη Χάλκη έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τους Έλληνες στρατιώτες στο παρατηρητήριο».

Η Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψη της, αναφέρει η εφημερίδα, δήλωσε στην κρατική ΕΡΤ ότι «είμαστε γείτονες με την Τουρκία και έτσι θα παραμείνουμε. Ο γείτονας χρειάζεται τον γείτονα. Είχαμε πολύ μεγάλες περιόδους ηρεμίας στις σχέσεις μας. Αντίθετα, υπήρξαν και πολύ δύσκολες στιγμές. Πολύ καλά κάνει η Ελλάδα λέγοντας ότι θέλει διάλογο».

Η Σακελλαροπούλου δήλωσε επίσης ότι «Ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων σε κάθε σύγχρονη δημοκρατική χώρα είναι να παρέχει την απαραίτητη άμυνα. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα χρειαστεί ποτέ. Έχουμε δει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών μας σε λιγότερο σημαντικές περιστάσεις πρόσφατα (κρίση Oruç Reis 2020) [σσ. σημείωση Κιρμπάκη]. Η χώρα μας βρίσκεται σε ασφαλή χέρια».

Η φιλοκυβερνητική ε/φ Posta αναφέρει σχετικά με τη συνέντευξη της ΠτΔ ότι «Η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου τόνισε ότι υπάρχουν περίοδοι που οι τουρκοελληνικές σχέσεις είναι ήρεμες και, παρά τις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων γεγονότων στην περιοχή του Έβρου στα σύνορα της Αδριανούπολης και στο Αιγαίο, δήλωσε ότι “Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες. Οι γείτονες χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Η Ελλάδα θέλει διάλογο με την Τουρκία”».

Υπάρχουν αναφορές σε πολλά ψηφιακά ΜΜΕ με κοινό παρονομαστή το «μήνυμα για διάλογο».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Πηγές: ε/φ Hurriyet, Posta, hurriyet.com.tr, milliyet.com.tr, sabah.com.tr, sozcu.com.tr, haberler.com, haberler.com, sondakika.com, sondakika.com

Σχετικό Άρθρο: H Κατερίνα Σακελαροπούλου «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ: «Απαραίτητο το άνοιγμα στην κοινωνία»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος