H Κατερίνα Σακελαροπούλου «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ: «Απαραίτητο το άνοιγμα στην κοινωνία»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε για τον θεσμικό της ρόλο, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ αναφέρθηκε σε συγκινητικές στιγμές της προεδρικής της θητείας και έθιξε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα για τα οποία δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον.

«Τα στερεότυπα είναι αυτά που δεν μου αρέσουν, με ενοχλούν, και δεν έχω καμιά διάθεση να τα ακολουθήσω… είμαι παιδί του κέντρου καταρχήν γιατί έζησα όλα μου τα χρόνια στην Κυψέλη, στην πλατεία Κολιάτσου και στο Μεταξουργείο όπου είμαι από το 2009… Όταν λοιπόν είναι, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε, καλόπιστη η κριτική μπορεί να είναι και παραγωγική γιατί προβληματίζεται κανείς αν κάτι μπορεί να το κάνει καλύτερα ή να βελτιωθεί. Όταν πίσω από την κριτική κρύβονται άλλα και υπάρχουν άλλα ελατήρια, το οποίο συμβαίνει δυστυχώς, ζούμε σε μία Δημοκρατία, εκεί προσπαθώ να τα αγνοώ και πραγματικά από ένα σημείο και μετά δεν ασχολούμαι. Η συνολική δυσκολία, αυτό που αισθάνομαι, τι μου έχει κοστίσει ίσως περισσότερο γιατί είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι είναι η απώλεια της ελευθερίας και της ανωνυμίας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά, μίλησε για τον εαυτό της και τους στόχους της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στην επαφή της με τους απλούς ανθρώπους στα ταξίδια της, τη σημασία του ανοίγματος στην κοινωνία καθώς και τις επισκέψεις που έκανε σε άστεγους και σε δομές με κακοποιημένες γυναίκες.

Θέλω οι κάτοικοι της παραμεθορίου και οι ακρίτες στα νησιά να νιώθουν ότι δεν τους λησμονούμε, είπε από τη Σύμη η κ. Σακελλαροπούλου, μιλώντας και για την σχέση με τη γείτονα.

«Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες, είμαστε γεωγραφικά έτσι για πάντα κι έχουμε περάσει πολύ μεγάλες περιόδους γαλήνιων και ήρεμων σχέσεων. Οι γείτονες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον. Απλώς πράγματι υπάρχουν περίοδοι και τελευταία το βιώσαμε και στον Έβρο και στο Αιγαίο, είδαμε περιόδους με μεγάλη δυσκολία» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου προσθέτοντας ότι «ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κάθε σύγχρονη Δημοκρατία, είναι να έχουν την δυνατότητα, αν ω μη γένοιτο χρειαστεί, να προσφέρουν την άμυνα που χρειάζεται».

Και για πολλοστή φορά δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας, παρά τη δυσμενή συγκυρία.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος