Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι υπουργοί Άμυνας του NATO ― Διατηρείται η τουρκική προκλητικότητα (video)

Παρότι εν αναμονή του ορισμού του εξηκοστού δεύτερου γύρου των διερευνητικών επαφών, η Άγκυρα δεν εγκαταλείπει την τακτική των προκλήσεων, έστω κι αν έχει περιοριστεί σε επίπεδο επιθετικής ρητορικής. Το θέμα αναμένεται να θέσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ της Τετάρτης.


Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του νέου αμερικανού υπουργού άμυνας και στην σκιά των μηνυμάτων της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Άγκυρα, αλλά και της απειλητικής ρητορικής Ερντογάν ακόμη και σε βάρος της συμμαχίας, συνεδριάζουν την Τετάρτη οι υπουργοί άμυνας του ΝΑΤΟ. Παράλληλα -και ενώ αναμένεται η τουρκική απάντηση για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών στην Αθήνα- οι γείτονες επιμένουν προκλητικά.

  • Η νέα τουρκική NAVTEX για το ερευνητικό «ΤΣΕΣΜΕ» μπορεί να μην αφορά σεισμικές έρευνες αλλά υδρογραφικές, ωστόσο αυτές είναι στο κέντρο του Αιγαίου, σε διεθνή ύδατα και σε περιοχές δυτικά του Άη Στράτη και της Λήμνου. Και με αυτό τον τρόπο γι’ ακόμη μια φορά η γειτονική χώρα αμφισβητεί την σχετική αρμοδιότητα της Ελλάδας.
  • Την ίδια στιγμή ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του εμφανίζει ξανά την Τουρκία και τις ένοπλες δυνάμεις της ως ρυθμιστή των περιφερειακών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Σταθερή η προσήλωσή της Ελλάδας στην επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με το νέο υπουργό άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπο Πετρίδη.
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Πετρίδης συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις ασφαλείας στην περιοχή και συμφώνησαν ότι Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να εργαστούν στον αμυντικό τομέα απέναντι στις σύγχρονες απειλές.

Πηγή: ΕΡΤ ― Ρεπορτάζ Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος