Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Συνεδριάζει σήμερα στις 15:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εξετάσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Οι εσωκομματικές διαβουλεύσεις στο εσωκομματικό πεδίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Με στόχο την χαρτογράφηση των υδάτων, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μερα του κόμματος. Η Πολιτική Γρμματεία συνέρχεται σήμερα με οδηγό την πλειοψηφική απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτεμβρίου και συνέδριο το Νοέμβριο.

Ωστόσο δεν λείπουν οι διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα του επόμενου διαστήματος, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό να αποτυπωθεί στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Όσον αφορά στις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, «όλα δείχνουν πως θα έχουμε ως υποψήφιους τους Έφη Αχτσιόγλου, Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αστερίσκο ως προς την τελική απόφαση που θα λάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος».

«Αυτή τη στιγμή  υπάρχει η απόφαση της Π.Γ. Το κρίσιμο είναι να προσδιοριστεί  το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις δύσκολες στιγμές των κομμάτων έχει σημασία η τήρηση των θεσμικών διαδικασιών και το πιο κρίσιμο, πέρα από τις εσωκομματικές εκλογές είναι η κατεύθυνση του κόμματος», τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Υπαρκτές είναι οι διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα

Με επιστολή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο Δ. Τεμπονέρας ζητεί τη μετάθεση των διαδικασιών μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Πρέπει να προκύψει ένα αντιπροσωπευτικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα και φυσικά νέο Πρόεδρο, μέσα από τις υφιστάμενες ή νέες καταστατικές μας διαδικασίες. Κατόπιν τούτων, εκτιμούμε ότι το συνέδριο, πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια ανοιχτή, επίπονη και επίμονη διαδικασία, χωρίς βιαστικές επιλογές», δήλωσε ο κ. Τεμπονέρας.

Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, που πιθανότατα θα διεκδικήσουν την ηγεσία έδωσαν το δικό τους πολιτικό στίγμα.
 
«Θα ήταν λάθος μια αναδίπλωση μας στη «φωλιά» της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ως κόμμα εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλο τον κόσμο από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο», τόνισε ο Νίκος Παππάς. (Πηγη: Real News)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης από την πλευρά του επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ οφείλει να είναι στην πράξη και όχι στα λόγια, ο κορμός και ο εκφραστής της κυβερνώσας Αριστεράς. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ανάγκη για ένα επιπλέον κόμμα, που θα περιμένει «τις συνθήκες να ωριμάσουν».

Στο ερώτημα αν φταίνε ο πασοκογενείς για την κακή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον αν πέτυχε ή όχι η Προοδευτική Συμμαχία ο Χρήστος Σπίρτζης απαντά:

«Η Προοδευτική Συμμαχί πέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑα απέτυχε. Όταν μέχρι το Συνέδριο δινόταν μάχη για να ενταχθεί ένας συμπολίτης μας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι «ιδιοκτήτες» δεν άφηναν τους «μουσαφιραίους» να αισθανθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι τους, τότε πολλοί «μουσαφιραίοι»  λήγουν την επίσκεψη» .

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει την ίδια ώρα ότι «απαιτούνται υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Επιβάλλονται τολμηρές επιλογές και προωθητικές ανασυνθέσεις και όχι απλώς αναπαραγωγή υφιστάμενων τάσεων». (ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ)

Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος