Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ: Και το θέμα Πολάκη επί τάπητος μετά την επιστολή συγνώμης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Προκειται για μια προγραμματισμένη συνεδρίαση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων αλλά αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του Παύλου Πολάκη μετά και την επιστολή συγνώμης στην ηγεσία της παράταξης και τα συλλογικά όργανα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου, όπως διαμηνύουν στελέχη της, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των ευθυνών για την τραγωδία αλλά και η συζήτηση για την πρόταση που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους σιδηροδρόμους, την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό τους.

Θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα Παύλου Πολάκη, ο οποίος είναι μέλος της γραμματειας θα βρεθεί και αυτό στο τραπέζι της συνεδρίασης, καθώς, ο βουλευτής με αυτοκριτική και απολογητική επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας, παίρνει πίσω όσα έγραψε, ζητεί επι της ουσίας συγγνώμη για τις επίμαχες αναρτήσεις και ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος τον οποίο, όπως αναφέρει, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζει να στηρίζει στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη ανάρτηση του, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας έμπαιναν στο στόχαστρο δημοσιογράφοι δικαστικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Για το θέμα αυτό διευκρινίζει ότι πρόθεσή του ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η «ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης».

Για το ότι ο Παύλος Πολάκης, είχε απαιτήσει να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος στα Χανιά ο Μιχάλης Χαιρετάκης, τονίζει πως «αποτέλεσε αστοχία καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα πρέπει να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος».

Πάντως, σε συνομιλίες με στελέχη του κόμματος, γινόταν λόγος για υπαναχώρηση και μεταμέλεια του Π. Πολάκη.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος