Συνεδρίαση ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, κράτος δικαίου και παρακολουθήσεις στην ατζέντα (video)

Array

Οι πολιτικές εξελίξεις και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Να παψει ο κ. Μητσοτάκης να κανει παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών», είναι η θέση που εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να ορισει την ημερομηνία για την εθνική κάλπη κι «να σταματήσει τους χρησμούς, τις αμφισημίες και τις διαρροές στον φίλα προσκείμενο σε αυτον τύπο επιχειρωντας να αλλάξει την ατζεντα».

Διαφορετικά, όπως σημειώνουν, «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως παράγοντας πολιτικής αστάθειας, διατηρώντας με τη στάση του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων υποκλοπών μία νοσηρή κατάσταση στη χώρα» και ενώ οι πολίτες, οπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «καθημερινά αντιμετωπίζουν την ακρίβεια Μητσοτάκη και την αισχροκέρδεια για την οποία και αποδίδουν μεγαλες ευθύνες, στον πρωθυπουργό και τις πολιτικές του».

Η εκτίμηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης παρά τα όσα διαρρεει κατά καιρους περι κάλπης στο τέλος τετραετιας, «δεν είναι απίθανο να επιχειρήσει να αποδράσει από τις ευθύνες του μέσω της προκήρυξης εκλογών πολύ νωρίτερα, ακόμα και τον Ιανουάριο».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου και της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος του, ζήτησε να «τρέξουν» με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων.

Κεντρικός στόχος είναι μέχρι τις γιορτές να έχουν «κλειδώσει» κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οι υποψηφιότητες.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος