Συνεχίζεται και σήμερα η εξέταση Καλογρίτσα από την προανακριτική επιτροπή

Συνεχίζεται στις 11 το πρωί για έκτη ημέρα η εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, με τον επιχειρηματία να προσκομίζει και άλλες συνομιλίες ή μηνύματα που αντάλλαξε με τον πρώην Υπουργό.

Με τη σημερινή εξέταση, αναμένεται να “κλείσει” ο κύκλος των ερωτήσεων που δέχεται από τους εισηγητές των κομμάτων.

Σημειώνεται πως σε συνομιλίες του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά φέρεται να αναφέρθηκε εκ νέου, κατά την -πέμπτη στη σειρά- εξέτασή του στην προανακριτική επιτροπή, ο Χρ. Καλογρίτσας. Η χθεσινή κατάθεση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για διαδικαστικά ζητήματα, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Σταύρος Κελέτσης είπε ότι μετά τον κ. Καλογρίτσα, η επιτροπή ενδέχεται να καλέσει και άλλους μάρτυρες. Σε ερώτηση για την αντίδρασή του στη μήνυση του κ. Παππά, ο κ. Κελέτσης είπε ότι (ο καθένας) έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό δεν το απεμπολώ. Θα το χρησιμοποιήσω αν και όταν χρειαστεί τόνισε ο κ. Κελέτσης, διευκρινίζοντας ότι η όποια του κίνηση θα γίνει μετά το πέρας των εργασιών της προανακριτικής.

Για τα όσα κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας στη χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, και σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε νέα ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων με τον κ. Παππά, να αναφέρθηκε σε σχέδιο δημιουργίας εκδοτικού ομίλου «χειραγώγησης της ενημέρωσης» από τον κ. Παππά και να είπε ότι έδωσε 3 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εφημερίδα “Documento”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος