Προανακριτική: Νέα sms κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας για τον Ν. Παππά σχετικά με την εγγυητική

Εμμένει στην αρχική του θέση ο Χρήστος Καλογρίτσας ότι εκτελούσε εντολές του Νίκου Παππά, ενώ παρουσίασε και νέα sms που είχε ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε για 4η ημέρα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας παρουσίασε ένα ακόμη sms που αντάλλαξαν ο επιχειρηματίας με τον πρώην υπουργό σχετικά με την εγγυητική επιταγή που θα έστελνε ο Σάμερ Χούρι της λιβανέζικης κατασκευαστικής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Καλογρίτσας ζητούσε από τον Νίκο Παππά να μιλήσει με τον Σάμερ Χούρι για να τον πιέσει να στείλει την εγγυητική.
Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρθηκε και σε μία συνάντηση που είχε με τον Νίκο Πάππα κατά την οποία αποφασίστηκε να σταματήσει η εμπλοκή του στο εγχείρημα για τις τηλεοπτικές άδειες και λέει πόσο προδωμένος αισθάνεται. Ο μάρτυρας φέρεται να λέει: «Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ». Με εκβίασαν. Και τελικά είπα «οκ έτσι». Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην δημιουργία της εφημερίδας Documento, υποστηρίζοντας ότι έδωσε 2,9 εκατ. ευρώ και υποστήριξε ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι χρηματοδότησε την εφημερίδα. Μάλιστα είπε ότι διαφώνησε με τη γραμμή που ακολουθούσε η εφημερίδα, δηλαδή να «χτυπάει» πολιτικούς αντιπάλους μέσω των συζύγων τους, όπως συνέβη με τη σύζυγο του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο κ. Καλογρίτσας θα καταθέσει και αύριο.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος