Συνεχίζεται η κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική – «Δείχνει» και πάλι τον Ν. Παππά

Ξεκίνησε η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία διακόπηκε χθες λόγω αδιαθεσίας. Πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, για την οποία ερευνάται η τέλεση τυχόν αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Εμμανουέλας Αργείτη, ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει στην ίδια γραμμή και καταθέτει στην Προανακριτική ότι είχε καταθέσει και στη δικαιοσύνη. Υποστηρίζει δηλαδή ότι πίσω από όλα βρισκόταν ο Νίκος Παππάς ο οποίος του έδινε οδηγίες κι ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας έδωσε μόνο το όνομά του σε αυτή την ιστορία ενώ η χρηματοδότηση προερχόταν από τη λιβανέζικη εταιρεία CCC.

Ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε χθες ότι έχει στη διάθεσή του στοιχεία όπως mail και sms που επιβεβαιώνουν τις επικοινωνίες που είχε με τον Νίκο Παππά.

Οι χθεσινές αναφορές του Χρήστου Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά και πώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «στρατολογήθηκε» για τη δημιουργία φιλικού προς την τότε κυβέρνηση τηλεοπτικού σταθμού πυροδότησαν ένταση. Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, ο Χρήστος Καλογρίτσας γνώρισε τους επιχειρηματίες Χούρι από τον Νίκο Παππά και η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο Πόρτο Χέλι.

Από την πλευρά της μειοψηφίας χαρακτηρίζουν την διαδικασία φιάσκο και παρωδία και εστιάζουν στο γεγονός ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δυο μήνες πριν τον διαγωνισμό των αδειών είχε εγγυητική επιστολή 8 εκατ. ευρώ στην τράπεζα Αττικής. Συνεπώς καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα- ΝΔ ότι ήταν “μπροστινός” και ότι δεν είχε χρήματα, τονίζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εργολάβος φέρεται να έδωσε και πληροφορίες για τις επαφές του με τη λιβανέζικη CCC.

Χρ. Καλογρίτσας:
Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές.

Σ. Κελέτσης, πρόεδρος Επιτροπής:
Σας το έστειλε γραπτά? 

Χρ. Καλογρίτσας:
Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

Μάλιστα σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ της εισηγήτριας Θεοδώρας Τζάκρη και του προέδρου Σταύρου Κελέτση, όταν εκείνη επέμεινε να δείξει τα sms, που όπως ισχυρίστηκε ο Καλογρίτσας αντήλλασσε με το Νίκο Παππά

Θεοδώρα Τζάκρη:

Δεν ντρέπεστε που τα λέτε αυτά κ. Καλογρίτσα; Παριστάνετε τον εργολάβο των δήθεν αριστερών σας πεποιθήσεων; Η μόνη σας έννοια είναι να κρατήσετε τα 3εκατ. ευρώ και εμπλέκετε ολόκληρη παράταξη, με την οποία λες ότι έχεις και φιλικές σχέσεις.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας γίνεται λόγος για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος