Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στη Βουλή (video)

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή την Παρασκευή. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και στον ρόλο της στην περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για όσους αμφισβητούσαν την συμφωνία, λέγοντας ότι τώρα καταλαβαίνουν πόσο απαραίτητη ήταν. Το βήμα αυτό, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε την περιοχή.

«Θέλω να πω για μια ακόμα φορά ότι η συμφωνία μας ήταν ιστορική. Είμαι ευτυχής γιατί τώρα όλοι καταλαβαίνουν, ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούσαν τότε, ότι ήταν ένα απαραίτητο βήμα για την περιοχή» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ έκανε λόγο για μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο και εντός και εκτός περιοχής για άλλες συμφωνίες.

«Όλοι όσοι αναφέρονται στη Συμφωνία των Πρεσπών ελπίζουν ότι μπορεί να δώσει κίνητρο σε όλη την περιοχή και εκτός περιοχής γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο» είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος