Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αντιπροσωπεία του CSU – Συναντήσεις με Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Σακελλαροπούλου

Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα πολυμελής κοινοβουλευτική αποστολή του κυβερνώντος κόμματος στη Βαυαρία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ. Νωρίτερα τους υποδέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκαν τα σημαντικά περιθώρια προώθησης της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το σταθερό περιβάλλον που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική ενεργειακή πολιτική και τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή προς την ΕΕ. Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Ζέντερ για την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. έχει στρατηγικό συμφέρον στη διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή της Μεσογείου, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στο μεταναστευτικό και στην ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και επίδειξης αλληλεγγύης προς τις χώρες της πρώτης γραμμής.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Oι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αλλά και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βαυαρίας στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, δεδομένων και των ιστορικών σχέσεων της χώρας μας με την περιοχή της Βαυαρίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, τον αντιπρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου, Καρλ Φέλλερ, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), Τόμας Κρόιτσερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, τέθηκε ο εν εξελίξει πόλεμος στην Ουκρανία και οι αλυσιδωτές συνέπειες που προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία, όπως η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική απειλή και το κύμα ακρίβειας.

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αντιπροσωπεία του CSU – Συναντήσεις με Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Σακελλαροπούλου
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας Dr. Markus Soder, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας Karl Freller και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Βαυαρίας Thomas Kreuzer, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι σύνθετες προκλήσεις και οι ευρωπαϊκοί λαοί να βγουν ενωμένοι και από αυτήν την κρίση.

Σχετική είδηση: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ επικεφαλής βουλευτών του CSU στην Αθήνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος