Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ επικεφαλής βουλευτών του CSU στην Αθήνα

Ανταπόκριση Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα πολυμελής κοινοβουλευτική αποστολή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης «CSU», κυβερνώντος κόμματος στη Βαυαρία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, βαυαρό πρωθυπουργό, Μάρκους Ζέντερ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Τόμας Κρόιτσερ. Στην αποστολή συμμετέχουν 70 βουλευτές του CSU.

Ο βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ – συμμετέχει με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα – συνοδευόμενος από τον Τόμας Κρόιτσερ θα γίνει δεκτός αύριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακεραλοπούλου, και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όταν επισκέφθηκα την Ελλάδα ως υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη αρχηγός της αντιπολίτευσης. Από τότε είχαμε και μια καλή προσωπική σχέση», είπε ο Ζέντερ στην ΕΡΤ. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε έναν ενεργειακό διάλογο, ενδεχομένως υπάρχει κοινό δυναμικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο υγροποιημένο φυσικό αέριο», εξηγεί ο Ζέντερ, τονίζοντας ότι «για έναν ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CSU, Τόμας Κρόιτσερ σημειώνει στην ΕΡΤ ότι «ειδικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, η ανταλλαγή με τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι σημαντικότερη από ποτέ».

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ επικεφαλής βουλευτών του CSU στην Αθήνα

Για τον βαυαρό πολιτικό, «η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος μας σε όλα τα ζητήματα του μέλλοντος της Ευρώπης – παραδείγματος χάριν στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, όπου η Ελλάδα σηκώνει σημαντικό βάρος». Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του CSU τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη της στο προσφυγικό». Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «η Βαυαρία και η Γερμανία ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να ελαχιστοποιήσουν τη δευτερογενή μετανάστευση εντός της ΕΕ. Θα το συζητήσουμε εντατικά επ΄αυτού», λέει ο Κρόιτσερ.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης των Βαυαρών περιλαμβάνονται επίσης συναντήσεις του βαυαρού υπουργού Εσωτερικών, Γιόαχιμ Χέρμαν, και ομάδας βουλευτών του CSU με τους υπουργούς Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και Μετανάστευσης – Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Και οι συναντήσεις αυτές δείχνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Βαυαρών για το μεταναστευτικό και τη δευτερογενή μετανάστευση προσφύγων στην Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος