Συνάντηση N. Δένδια – Σ. Σούκρι στο Κάιρο

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πολύπλευρες θερμές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια της θετικής ώθησης του Φόρουμ της Φιλίας (Philia Forum) για την περιφερειακή σταθερότητα και συνεργασία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, καταγράφηκε ταύτιση των απόψεων των δύο χωρών στα περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στο θέμα της Λιβύης και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασαφηνίστηκε στις συζητήσεις των δύο υπουργών ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Αιγύπτου στο Κάιρο.

 

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο, συζήτησε τις εξελίξεις στη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας μετέβη στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ