Συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη για συντονισμό στο Κυπριακό & εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Λευκωσία το απόγευμα της Δευτέρας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διαρκής στενός συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου στο Κυπριακό ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) στις 22 Μαρτίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο θα υποβληθεί η έκθεση του κ. Μπορέλ.

“Στο επίκεντρο της συνομιλίας οι πρόσφατες εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο και ο διαρκής στενός συντονισμός στο Κυπριακό & επικείμενες συναντήσεις ΣΕΥ & Ευρωπαϊκού Συμβουλίου” ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Προηγήθηκε επίσκεψη του κ. Δένδια στο Κάιρο, όπου είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, για τις πολύπλευρες θερμές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια της θετικής ώθησης του Φόρουμ της Φιλίας (Philia Forum) για την περιφερειακή σταθερότητα και συνεργασία.

Νωρίτερα, η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη στη Λευκωσία. Την Τετάρτη αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα για επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος