Μητσοτάκης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ζήτησα επίσπευση ερευνών – Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ θα βρει τους ενόχους

Την γρήγορη εξιχνίαση της στυγερής εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δολοφονία που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Ως «ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

“Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο. Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του” δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Καθαρό» το πιστόλι της δολοφονίας – Που στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Η άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που συγκλόνισε τη χώρα και όχι μόνο, καθώς υπήρξαν και αντιδράσεις από το εξωτερικό, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές. Όλα τα στοιχεία και ο τρόπος δράσης των εκτελεστών παραπέμπουν σε «συμβόλαιο» θανάτου. Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα της αστυνομίας είναι «καθαρό» το πιστόλι της δολοφονίας του. Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβαζ ή το δρομολόγιο διαφυγής τους, σε μια προσπάθεια συλλογής στοιχείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος