Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. (video)

Με απόλυτη μυστικότητα η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο μαφιόζικος τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι εκτελεστές το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο παραπέμπει σε “συμβόλαιο θανάτου”. Η βαλλιστική εξέταση πάντως έδειξε ότι το όπλο του εγκλήματος δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι τον Γιώργο Καραϊβάζ προκειμένου να είναι σίγουροι για το θάνατό του. Συνολικά δέχτηκε 10 σφαίρες από πυροβόλο όπλο, 6 στο θώρακα, 2 στο λαιμό και μία στην παλάμη, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να προστατευτεί, όπως λένε, ενώ δεχόταν τις σφαίρες.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου συνέδεσε τη δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά περιστατικών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος». Δήλωσε ότι  από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Αστυνομικές πηγές, λένε ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και αυτός που έδωσε την εντολή δολοφονίας κρύβεται στον υπόκοσμο. Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα της αστυνομίας είναι «καθαρό» το πιστόλι της δολοφονίας του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβαζ ή το δρομολόγιο διαφυγής τους, σε μια προσπάθεια συλλογής στοιχείων.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Γιώργου Καραιβάζ, πήγε στο σημείο όπου ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης έπεσε νεκρός από τα πυρά του πληρωμένου δολοφόνου.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι άφησαν λουλούδια στο  σημείο που ο  52χρονος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι δράστες φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον γνωστό δημοσιογράφο, και γνώριζαν το πρόγραμμα που ακολουθούσε καθημερινά.

Τέσσερις είναι οι βασικοί μάρτυρες, που είδαν τη σκηνή του εγκλήματος. Πρόκειται για υπαλλήλους του δήμου που βρίσκονταν μόλις 10 μέτρα από το σημείο και περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Η περιγραφή των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, o δολοφόνος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ , φορούσε χακί μπουφάν με κουκούλα, μαύρα ρούχα, μαύρη χειρουργική μάσκα, και γυαλιά ηλίου, αδύνατος και μετρίου αναστήματος. Ο οδηγός της μηχανής, φορούσε  σκουρόχρωμα ρούχα και κράνος.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς γι’ αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα. Στη σκηνή του εγκλήματος, βρέθηκαν 13 κάλυκες από 9αρι πιστόλι.

Ταυτόχρονα μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, προκειμένου να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.

Επίσης οι αστυνομικοί έχουν πάρει το τηλέφωνο του δημοσιογράφου το οποίο ερευνάται για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες, ενώ έχουν ζητήσει και άρση απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές στην περιοχή πριν και μετά το έγκλημα που να σχετίζονται με την υπόθεση.

Το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Χρυσοχοΐδη και του ζήτησε την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας.

“Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία.  Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Eνημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο” είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα συλλυπητήρια προς τους οικείους του έστειλαν όλα τα κόμματα, τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ και ζήτησε τη διαλεύκανση του εγκλήματος, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την ΕΕ.

Την είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ μετέδωσαν και διεθνή Μέσα ενημέρωσης, με το πρακτορείο Reuters να μεταδίδει ότι ήταν “επαγγελματικό χτύπημα” και τον βρετανικό “Guardian” να σχολιάζει πως “οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι σπάνιες στην Ελλάδα”.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μία απεχθής και δειλή πράξη, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία έχει σχέση με τη δουλειά του Γιώργου Καραϊβάζ, και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, ζήτησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η κα Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος