Συνάντηση Μ. Σχοινά με Ν. Μηταράκη – Στην ατζέντα των συζητήσεων το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου

Array

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του αντιπροεδρου της Ε.Ε, Μαργαρίτη Σχοινά, και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη έγινε ενόψει της έκτακτης συνόδου της ΕΕ που θα γίνει αύριο Παρασκευή (25/11) στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικο.

Με κυρίαρχο ζήτημα το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου για το οποίο η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Νότης Μηταράκης θέτει δύο στόχους: την ουσιαστική μείωση ροών και την δημιουργια υποχρεωτικου μηχανισμου αλληλεγγύης στα κρατη πρώτης υποδοχής. Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε ανακοίνωσε την εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης για τη χώρα μας και το μεταναστευτικό ύψους 1,9 δισ εύρω για το μεταναστευτικό. Χρήματα που θα στηρίξουν το σύστημα υποδοχής ασύλου και ένταξης στην Ελλάδα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χωρας.

«Η ΕΕ προωθεί το νέο σύμφωνο το οποιο είναι απαραίτητο για τη μείωση των ροών και τη δημιουργία υποχρεωτικού μηχανισμού στήριξης στα κράτη πρώτης υποδοχής. Ουσιώδης η συμβολη του Σχοινα στην έγκαιρη έγκριση απο το ευρωπαϊκό ταμείο μετανάστευσης 1,9 δισ. Κονδύλια που βοηθούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι «η Ελλάδα ειναι η χώρα κράτος της ΕΕ που έχουμε χρηματοδοτήσει με πανω απο 3 δισ. ευρώ. Προαναγγελουμε 1,9 δισ. επιπρόσθετη χρηματοδότηση για την τρέχουσα περιοδο. Αύριο (25/11) στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών μετανάστευσης θα συζητηθεί πλαίσιο 20 δράσεων για να δοθούν λύσεις. Ευκαιρία να επαναδιατυπώσουμε ότι στο μεταναστευτικό ο μόνος δρόμος είναι η ευρωπαϊκή ενότητα και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος