Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με Ν. Κεραμέως – Στο επίκεντρο το σχέδιο νόμου για νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων στον δημόσιο τομέα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχθηκε σήμερα το πρωί την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς της και ειδικότερα για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου τομέα.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη και πρόσθεσε πως με τη νέα αξιολόγηση θα αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι εκσυγχρονίζεται η διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των φορέων του δημόσιου τομέα και συγχρόνως διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο για τη διαρκή αξιολόγησή τους. Όπως είπε, αφορά σε διοικήσεις νοσοκομείων και οργανισμών και θέτει όλες τις διαδικασίες υπό τον ΑΣΕΠ και εισάγεται γραπτή διαδικασία και φυσικά προβλέπεται αξιολόγηση, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η αξιολόγηση και η λογοδοσία είναι έννοιες κρίσιμες για τη δημοκρατία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος