Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν είχε ο  Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλλες. 

Οι κ. Γεραπετρίτης και Φιντάν επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία του επόμενου βήματος στον ελληνοτουρκικό διάλογο, δηλαδή το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει αυτήν τη φορά στην Άγκυρα, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία- ενδεχομένως στις αρχές Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο του ΑΣΣ θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν.

Η συνάντηση έρχεται λίγες ώρες μετά και την ολοκλήρωση των νέων γύρων ελληνοτουρκικών επαφών στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας και του πολιτικού διαλόγου.

Οι κ. Γεραπετρίτης και Φιντάν θα βρεθούν αύριο στη Μάλτα στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, όπου και αναμένεται να εγκριθεί η κοινή ελληνοτουρκική υποψηφιότητα για τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, την οποία καταλαμβάνει ο Φεριντούν Σινιρλίογλου και της Διευθύντριας για Θέματα Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την οποία εγκρίνεται η κ. Μάνια Τελαλιάν.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιδεικνύουν έμπρακτη διάθεση να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, παρά τις εντάσεις που έχουν προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της αυξανόμενης προκλητικής ρητορικής από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά και της έκδοσης τουρκικών navtex που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Αντρίι Σιμπίχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος