Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου  

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος  δηλώνει συγκλονισμένος από την πτώση του  στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε συλλυπητήριο μήνυμα του τονίζει: Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση.

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών του στρατού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην Αρχιλοχία που τραυματίστηκε.
«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας. Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία αρχιλοχία της αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση». Αυτό αναφέρει συλλυπητήριο μήνυμα των ΑΝΕΛ για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την πτώση του σtρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την βαθιά θλίψη του  για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο και την απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών. Εξέφρασε επίσης τα  ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι προσβλέπει στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και  υπογράμμισε  ότι οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, μετά από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα και ζητά την άμεση διερεύνηση όλων των αιτίων για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για το δυστύχημα στο Σαραντάπορο Εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου. «Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ.» κατέληξε ο κ.Λοβέρδος.

To Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, “που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αναμένουμε, το πόρισμα για τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος”.

Την βαθιά θλίψη της για τον θάνατο τεσσάρων αξιωματικών και τον σοβαρό τραυματισμό μιας υπαξιωματικού του ελληνικού Στρατού, εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στις οικογένειες των αδικοχαμένων αξιωματικών, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στην υπαξιωματικό.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος