«Στροφή στην κοινωνία» για το ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμηρά σχόλια από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν

Στροφή στα προβλήματα των πολιτών και στην αναμέτρηση με την κυβέρνηση επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πολύμηνη εσωκομματική περιπέτεια. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική κατά των «11» που αποχώρησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι 47 Βουλευτές».

Mήνυμα ανασύνταξης για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εσωκομματικές περιπέτειες του προηγούμενου διαστήματος, έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή ήταν η κριτική προς τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους».

Καταχειροκροτούμενος από βουλευτές και στελέχη, ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε σαφές εσωκομματικό μήνυμα ενότητας, με την παρουσία σε αυτή την πρώτη μετά τη διάσπαση, συνεδρίαση της Κ.Ο.

Σκληρή στάση από τους 11

Συνεχίζουν τη σκληρή στάση τους έναντι της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Χαρίτσης πρόεδρος της Κ.Ο. των 11, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να υπάρξει μέχρι τις Ευρωεκλογές ένα σχήμα το οποίο θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του προοδευτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει».

Η ανεξάρτητη βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ (κατά την άποψή μου και τον τρόπο που κινήθηκε μετά) έχει εισέλθει σε φάση πυρηνικής μετάλλαξης. Εισήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία διαλυτική κρίση.»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΟΠΕΝ, σχολίασε πως: «δεν είμαστε εμείς αυτοί που μετακινηθήκαμε. Εμείς δεν το έχουμε κουνήσεις ρούπι σε σχέση με τις πολιτικές απόψεις. Αυτός που έχει μεταλλαχθεί είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ηγεσίας του κυρίου Kασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας».

Το βράδυ της Δευτέρας, σε ειδική εκδήλωση, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, θα κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Κριτική για τη ΛΑΡΚΟ

Σφοδρή ήταν η κριτική του Στέφανου Κασσελάκη έναντι των κυβερνητικών πολιτικών για τη ΛΑΡΚΟ, στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία εργαζόμενων, οι οποίοι αγωνιούν για την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Όπως δήλωσε: «Στις ΗΠΑ έχει παρέμβει η κυβέρνηση για να σώσει βιομηχανία και οι εργαζόμενοι έχουν σώσει δουλειά συμμετέχουν και σε κερδοφόρα τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι στρατηγικός σχεδιασμός και που στις ΗΠΑ στη Μέκκα του καπιταλισμού και εδώ δεν καταλαβαίνω μια χώρα μια πόλη αντί να έχουμε αποκέντρωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ευρύ κύκλο συναντήσεων με εργασιακές και κοινωνικές ομάδες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος