Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής «απαντήσεις για εκλογές και κατώτατο μισθό» – Σφοδρή επίθεση Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης Παρασκευής θα απαντηθεί κάθε ερώτημα σχετικά με τις εκλογές και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού» , είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις, είπε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις εκλογές και το εάν θα υπάρξει αύξηση – έκπληξη του κατώτατου μισθού». «Στο υπουργικό της Παρασκευής (3/2), θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα» ανέφερε, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την ανακοίνωση των αποφάσεων σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών

«Θα αναλάβει ο κ. Τσίπρας την ευθύνη που του αναλογεί για τον Νίκο Παππά, τον οποίο το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για παράβαση καθήκοντος που συνιστά το πλέον απαξιωτικό αδίκημα για δημόσιο λειτουργό; Θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια;», είπε κατά την σημερινή ενημέρωση ο Γιάννης Οικονόμου. Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων τόνισε: « Για να απαλλαγούν από τον Πολακισμό το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο άνθρωπος που επί 15 χρόνια παραμένει αρχηγός του κόμματος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την κατρακύλα». .

Επιβάλλεται η άμεση διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ του Νίκου Παππά που είναι ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Για να κρατά ο κ. Τσίπρας στα ψηφοδέλτια τον κ. Παππά, ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα. Τι είναι, θα το μάθουμε», συμπλήρωσε .

Ο Πολακισμός είναι το μεδούλι του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να διαγραφεί ο κ. Πολάκης. Μέσα στο σώμα του κύριου Πολάκη, υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι το ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμού που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δημιούργησε πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους και παράλογων αιτημάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλλει αυταρχικό καθεστώς και γ’ αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012-2015 με κουκουλοφόρους μάρτυρες και με το Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ότι «για να απαλλαγούν από τον πολακισμό, το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα». Ρώτησε επίσης αν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν μόνο τον κ. Πολάκη όπως και η στοχοποίηση δημοσιογράφων. «Μόνο ο κ. Πολάκης στοχοποίησε δημοσιογράφους ή μήπως κάτι αντίστοιχο έγινε σε εκδήλωση και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ;», συνέχισε.

«Η δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα ήταν ευθύνη μόνο του κ. Πολάκη ή η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και είπε ότι όλα αυτά συνιστούν την κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον συριζαϊσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρονται στην αυτονόητη πράξη που είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοκιμάσει λόγο και έργο το μεδούλι του συριζαϊσμού.

Επίσης ανέφερε ότι επιβάλλεται και η διαγραφή του Νίκου Παππά τονίζοντας ότι η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύφθηκε η θεσμική εκτροπή κατά τη διακυβέρνησή του.

«Κρίθηκε ένοχος όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων», συνέχισε και ζήτησε ανάληψη πολιτικών ευθυνών άμεσα.

Ο κ. Οικονόμου στη συνέχεια αναφέρθηκε σε βασικά σημεία και δράσεις της κυβερνητικής πολιτικής από το 2019 έως σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος