Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, η Οικονομία, το Κράτος Δικαίου και το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη (video)

Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης oξύνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές

Πρόσθετη ευρωπαϊκή στήριξη για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών ζήτησε ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας μετά και τις θετικές επιδόσεις του τελευταίου διαστήματος.

Όπως δήλωσε: «Είμαστε πρωταγωνιστές στο Ταμείο Ανάκαμψης, είμαστε πρωταγωνιστές στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Συνοχής, από το ΕΣΠΑ, και σε αυτή την πορεία θα εξακολουθούμε να κινούμαστε και το επόμενο διάστημα».

Την πρότασή του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κατέθεσε στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το θέμα των παρακολουθήσεων και του κράτους δικαίου: «Το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης. Την άλλη βδομάδα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην ολομέλειά του θα συζητήσει τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από τις παρακολουθήσεις και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ».

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει σε τακτική κατασυκοφάντησης της χώρας στο εξωτερικό και όταν είναι στην Ελλάδα και όταν είναι στο εξωτερικό», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η δήλωση Τσίπρα για το κράτος δικαίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνει δηκτικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» να αναφέρει ότι η σχετική συζήτηση έρχεται στο ευρωκοινοβούλιο έπειτα από πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έγραψε στο facebook: «Προφανώς, δεν θέλησε ο κ. Τσίπρας, ούτε σήμερα, να διασκεδάσει το «ψεκασμένο» κομματικό αφήγημα ότι… ατονεί το ενδιαφέρον του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε επίσης στην Προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, επισήμανε την ανάγκη να πάρει η Ευρώπη γρήγορες αποφάσεις για τη στήριξη των πολιτών: «Γι’ αυτό προτείνω ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας, που θα στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες και την παραγωγική τους βάση για νέες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστική οικονομία».

«Το έγκλημα της ενεργειακής κρίσης έχει και ονοματεπώνυμο και λέγεται: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Την ίδια στιγμή, νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης ρίχνει το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική τροπολογία για το θεσμικό «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

«Aυτοί που εφαρμόζουν κατά γράμμα το εγχειρίδιο του τραμπισμού για να προκαλέσουν κοινοβουλευτική και γενικότερη πολιτική αρρυθμία δεν δικαιούνται να παριστάνουν τους τιμητές στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Το ερώτημα παραμένει, γιατί δεν έβαλε τα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά και την αντιρατσιστική συμπεριφορά. Τι φοβάται η Νέα Δημοκρατία; Αποκαλύπτει μάλλον ένα εκλογικό κίνητρο της Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρά τις αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή, χρυσή τομή δεν βρέθηκε και η τροπολογία ψηφίστηκε με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάμαι ότι παραδόθηκε σε μια προσπάθεια να βρει προβλήματα, παρέδωσε την κοινοβουλευτική συζήτηση στη μικροκομματική σκοπιμότητα», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ουσιαστικά επιδιώκει να ανοίξει μια γενική συζήτηση πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με απαράδεκτες γενικεύσεις για να στεγαστεί αυτή η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον REAL FM.

«Πολιτικά απαντάμε, όχι με νομικές απαγορεύσεις και τέτοιες διατάξεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Η κόντρα συνεχίζεται και με αφορμή τη λεγόμενη “Greek mafia”. Για αισχρή κατασυκοφάντηση και ένδεια πολιτικού λόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ρίξανε λάσπη στον ανεμιστήρα ως αντίδραση στις αποφασιστικές αλλαγές που κάναμε στις κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας. Ενοχλήθηκαν πολυετή κατεστημένα. Θα πάμε μέχρι τέλους την κάθαρση στην ελληνική αστυνομία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει: «Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Θεοδωρικάκο, αν έχετε ίχνος πολιτικού ήθους απαντήστε μας: Ούτε σήμερα ενημερωθήκατε για τη Greek Mafia και για το ποια στελέχη του γραφείου σας, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ συνομιλούν μαζί της»;

Εν τω μεταξύ, στη Νέα Δημοκρατία εντάχθηκε ο Σπύρος Καρανικόλας, πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής μία κίνηση που έγινε δεκτή με ειρωνική διάθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη της οποίας έκαναν λόγο για «απόγνωση Μητσοτάκη που θα χαρίσει πολύ γέλιο» μέχρι τις εκλογές.

RΡεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος