Στην Αλβανία ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ για συνάντηση με Μπελέρη

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Γενικός Γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσεώς τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί με τους ανωτέρω. Η Ελληνίδα Πρέσβυς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

Ώρα μηδέν για τον Μπελέρη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης ζήτησε κατ’ επανάληψη τη μεταφορά του από τις φυλακές Αυλώνας, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος από το Σάββατο, στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων, επικαλούμενος λόγους υγείας (καρδιακά και διαβήτη). Το αίτημά του απορρίφθηκε από το δικαστήριο Αυλώνας και για την ικανοποίηση του αιτήματος του ο Φρέντη Μπελέρης θα πρέπει τώρα να αποταθεί στο εφετείο Τιράνων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την τρέχουσα βδομάδα μπορεί να γίνει η δίκη του Εφετείου που θα αποφασίσει για την προφυλάκιση του Μπελέρη. Σε περίπτωση που η απόφαση προφυλάκισης δεν αλλάξει, τότε το θέμα επίσημης ανάληψης της δημαρχίας από τον Μπελέρη θα εισέλθει σε περιπέτεια διότι η ορκωμοσία του δημάρχου για την ανάληψη των καθηκόντων γίνεται παρουσία του δημοτικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα για την τελική διευθέτηση ανάληψης της δημαρχίας ο Μπελέρης θα πρέπει να περιμένει και την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει τις υποθέσεις διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φύσσα | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος