Στη Βουλή τη Δευτέρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020-Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί (video)

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βάζει τις τελευταίες πινελιές στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ώστε μετά την κατάθεση στη Βουλή να υποβληθεί και στην Κομισιόν.

Αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά, ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% θα επιτευχθεί.

Την επιχειρηματολογία του την στηρίζει στην ισχυρή ανάπτυξη,στην επιτυχία των 120 δόσεων καθώς και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Οι δανειστές επιμένουν για ένα plan Β από την πλευρά της Αθήνας με μέτρα ευθυγράμμισης του προϋπολογισμού, κυρίως από την πλευρά των δαπανών, στην περίπτωση που η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αποφέρει τις προσδοκώμενες εισπράξεις.

Στο μεταξύ στην ανάγκη να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους επισημαίνει σε άρθρο του ο Εconomist χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, «εξωπραγματικούς» τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της νέας Ελλάδας, που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε οτι γενικότερα, οι επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης.

Στη μια μετα το μεσημέρι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δεύτερη μέρα της επίσκεψης του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια με τον ΥΠΟΙΚ, Χρήστο Σταϊκούρα   τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Το πρωί ο επίτροπος πήρε μέρος στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην «Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά», όπου μίλησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Εχθές  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την  συνάντηση με τον Γάλλο Επίτροπο, εξήρε την σημαντική στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά την μνημονιακή Περίοδο, ώστε να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη.

Τέλος, τον συνεχάρη διότι άσκησε τα καθήκοντά του αγωνιζόμενος εναντίον των οικονομικών ανισοτήτων και υπέρ της θωράκισης του Κοινωνικού Κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ήτοι, κατ’ αποτέλεσμα, υπέρ του Ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού μας Πολιτισμού, που εξ ορισμού είναι πρωτίστως Ανθρωποκεντρικός» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε ο διάδοχος του Πιέρ Μοσκοβισί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ακολουθήσει τα βήματα και το παράδειγμά του.

Σημείωσε οτι γενικότερα, οι επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος