Στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές (video)

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, στη Βουλή μεταφέρεται αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στο θέμα της πρόληψης και στον σχεδιασμό για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Ενίσχυση στα μέσα πυρόσβεσης ( προμήθεια drones)

Καθαρισμός εκτάσεων

Συντήρηση/διάνοιξη δασικών δρόμων – αντιπυρικών ζωνών

Πρόσθετοι οικονομικοί πόροι ( πρόγραμμα «Αιγίς»)

Αυστηρότερες κυρώσεις για εμπρηστές

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως: «Θα πρέπει να ξαναδούμε το μοντέλο για τη διαχείριση των δασών».

Ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης διατηρεί η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για μια αδύναμη πολιτεία.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «όχι μόνο η Ελλάδα είναι πρώτη στη Μεσόγειο, αλλά είναι σε νούμερα 50% πάνω από την Ισπανία σε καμένες εκτάσεις. Έχουμε τη μεγαλύτερη εξελισσόμενη πυρκαγιά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τα τελευταία 20 έτη, έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, δεκάδες φέτος ανθρώπινα θύματα. Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει να αλλάξει πολιτική. Η πολιτική της αδύναμης πολιτείας με πολύ επικοινωνία δεν βοηθάει τον τόπο μας».

Χρειάζεται εθνικό σχέδιο κι όχι ευχολόγια υπογράμμισε κατά την σύσκεψη που συγκάλεσε με τους αρμόδιους φορείς ο Νίκος Ανδρουλάκηςστη βουλή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς. Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, καίει η φωτιά. Έχουν καεί 800.000 στρέμματα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς λαϊκισμούς».

Η Βιβή Δάγκα, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «δυο χρόνια μετά η κατάσταση είναι χειρότερη και σχεδιάζονται οι μπίζνες στα αποκαΐδια – διαχρονική εγκληματική πολιτική».

O πρωθυπουργός προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη Masterplan ανάπλασης του Έβρου στα πρότυπα του μοντέλου της Βόρειας Εύβοιας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος