Στη Θράκη ο Αλ. Τσίπρας – Σύσκεψη με αγρότες, κτηνοτρόφους και νέους επιστήμονες (video)

Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας , συναντήθηκε με αγρότες κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της περιοχής ενώ δόθηκε έμφαση στις αυξήσεις στο πετρέλαιο και τις ζωοτροφές, που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Γεωργία Λοτσοπούλου, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα με νέους επιστήμονες για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ανεργία αλλά και την χαμηλά αμειβόμενη εργασία.

Η περιοδεία στη Θράκη ξεκίνησε το πρωί από τις Φέρες όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την πανδημία όσο και για την ακρίβεια που όπως είπε δεν αντιμετωπίζεται με ψέματα και κοροϊδία.

Aνέφερε πώς τα νοικοκυριά και οι παραγωγικές δυνάμεις θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να βγάλουν το χειμώνα που έρχεται, αν δεν υπάρξει στήριξη από την πολιτεία.

«Είδαμε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που μιλάνε για ένα ρεκόρ στον πληθωρισμό. Μαθαίνω ότι οι αυξήσεις πια έχουν φτάσει σε ένα σημείο που για το μέσο νοικοκυριό είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει ο μήνας, όταν έχουμε 30% αυξήσεις στο σούπερ μάρκετ, αναμένονται αυξήσεις στο ρεύμα τον Δεκέμβρη που θα είναι από 80% έως 150% , πέραν των αυξήσεων που είδαμε στα προηγούμενα τιμολόγια, έχουμε 40% αύξηση στο πετρέλαιο, στο πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά για τους αγρότες έχουμε τρομακτικές αυξήσεις και στις ζωοτροφές. Το κόστος παραγωγής έχει γίνει πραγματικά διπλάσιο, τριπλάσιο από ότι τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και συνέχισε: «Αναρωτιέται κανείς πώς θα μπορέσει η Αγροτική παραγωγή να σταθεί στα πόδια της, πώς θα μπορέσουν οι αγρότες να σταθούν στα πόδια τους, αν δεν υπάρξει άμεσα μία ιδιαίτερη έγνοια για να στηριχθεί το εισόδημα τους και με αυτή την αγωνία προσέρχομαι σήμερα εδώ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει λογική να έρχεται κάθε 10 μέρες και να ανακοινώνει κάποιες επιδοτήσεις οι οποίες όμως δεν μπορούν, όπως είπε, να αντιστοιχίσουν ούτε στο 5% με 10% των αυξήσεων που βλέπει κάθε μέρα ο πολίτης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σε ότι αφορά την πανδημία ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση σε όλους να προχωρήσουν όσο μπορούν την υπόθεση του εμβολιασμού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γεωργία Λοτσοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος