Στη Ν. Υόρκη ο πρωθυπουργός – Μπαράζ διπλωματικών επαφών για ενίσχυση σχέσεων εθνικής σημασίας

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στρέφεται το διεθνές διπλωματικό ενδιαφέρον, με την Αθήνα να κινείται με γνώμονα τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε αντίθεση με την Άγκυρα που ακολουθεί την τακτική των προκλήσεων. Μπαράζ διπλωματικών επαφών του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για ένα εύρος θεμάτων εθνικής σημασίας, οικονομικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, περιφερειακής και διμερούς συνεργασίας.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε σε δείπνο με επιλεγμένους ηγέτες που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η συνεργασία ΕΕ-Αφρικής, η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζήτησε τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο Πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Infantino δώρισε στον κ. Μητσοτακη μια φανέλα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον αριθμό 9 καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του προσέφερε στον κ. Infantino ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή του συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg, θα συναντήσει εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων και τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, και το βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση ομογενειακών οργανώσεων προς τιμήν του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος