Μετάβαση σε περιεχόμενο
ertnews.gr
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    • ΒΟΛΟΣ
    • ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
    • ΖΑΚΥΝΘΟΣ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    • ΚΑΒΑΛΑ
    • ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    • ΚΕΡΚΥΡΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΚΟΜΟΤΗΝΗ
    • ΛΑΡΙΣΑ
    • ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
    • ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
    • ΠΑΤΡΑ
    • ΠΥΡΓΟΣ
    • ΣΕΡΡΕΣ
    • ΤΡΙΠΟΛΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΧΑΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • VIDEO
  • ERTSPORTS.GR
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ERT.GR
Live TV

Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από τα μνημόνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ελλάδα ΟικονομίαΠολιτική
08/02/18 20:37
Σύνταξη Δήμητρα Λαχουρή
Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από τα μνημόνια

Πυρά κατά της κυβέρνησης ότι “συνεχίζει τη νέα αυταπάτη περί ‘καθαρής’ εξόδου από τα μνημόνια” εκτόξευσε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας,Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του για την έκδοση του επταετές ομολόγου.

Πρόσθεσε δε, ότι η Κυβέρνηση “προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να φτιάξει ταμειακό απόθεμα, ‘στύβοντας’ την πραγματική οικονομία.’Σκουπίζει’ τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου, χρησιμοποιεί εις βάρος της ρευστότητας τις ‘κουτσουρεμένες δόσεις’ του δανείου, επιβάλλει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και υπερφορολογεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην ίδια επικοινωνιακή στρατηγική εντάσσεται και η έξοδος στις αγορές.Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση δεν αντλεί τους διαθέσιμους από το πρόγραμμα πόρους, οι οποίοι προσφέρονται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, πολύ χαμηλότερο από αυτό των αγορών. Επιτόκιο των αγορών και spreads τα οποία, αν και αποκλιμακούμενα, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν η Κυβέρνηση ήταν αξιόπιστη, σοβαρή και υπεύθυνη, τότε τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν πολύ χαμηλότερα. Και τότε η επιθυμητή έξοδος στις αγορές θα γίνονταν με καλύτερους όρους, ειδικά σε μια περίοδο άφθονης ρευστότητας στην οικονομία, ως βήμα μιας δομημένης στρατηγικής βιώσιμης εξόδου από τα Μνημόνια’.

Συνεχίζοντας τόνισε “δυστυχώς όμως σήμερα, αυτό δεν είναι εφικτό. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αλλεργία στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, έχει ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Και έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά εκτιμάται ότι θα συνοδευτεί και από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας”.

“Οι πολίτες αναζητούν πλέον ρεαλιστική ελπίδα και όχι νέες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή και μια άλλη ισχυρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση” κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
TAGS επταετές ομόλογοΧρήστος Σταΐκούρας
Share Facebook Twitter Linkedin Viber WhatsApp Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μ. Αργυρού (Οικονομικός Σύμβουλος ΠΘ) στο ΕΡΤnews Radio 105,8: Αύξηση εισοδημάτων μαζί με αύξηση παραγωγικότητας, η απάντηση στην ακρίβεια (audio)
Λ. Κιοσσές (ΙΕΛΚΑ) στο ΕΡΤnews Radio 105,8: Από 1% μέχρι 33% φθηνότερο το μέσο καλάθι στην Ελλάδα μεταξύ 9 ευρωπαϊκών χωρών  (audio)
Live η συνέντευξη Τύπου του Ν. Παπαθανάση για ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Ανάπτυξη και Επενδύσεις
S&P: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τι είναι το προκαταβολικό πένθος (anticipatory grief) – Πώς να το διαχειριστούμε
Στις 11:00 η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τυφώνας Μελίσσα στη Τζαμάικα: Συναγερμός για τον ισχυρότερο κυκλώνα στην ιστορία της χώρας – Live εικόνα
28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς – Κλείνει στις 08:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα
«Έπεσαν» οι κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
ΗΠΑ: Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα προτείνει τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης
Σήμερα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Drones, anti-drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης «κλέβουν» την παράσταση
Ιαπωνία: Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε
Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από τα μνημόνια
mediatek@ert.gr
Σταϊκούρας: Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από τα μνημόνια
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ COOKIES
www.ert.gr
© Copyright 2025 - ΕΡΤ Α.Ε.