Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Τεταμένη προεκλογική περίοδος με ανταλλαγή «πυρών» (video)

Στα ύψη παραμένει η πολιτική κόντρα, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να εκτοξεύουν εκατέρωθεν πυρά

Χτυπάει «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή στον λαϊκισμό και για αχαλίνωτα ψέματα, ενώ το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο ευεργέτη του πρωθυπουργού. Το δίλημμα είναι “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης” επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας. Στις εστίες της σφοδρής σύγκρουσης προστέθηκε και ο άγριος καβγάς μπροστά στις κάμερες, ανάμεσα στον Γιώργο Βαρεμένο και την Άννα Καραμανλή, με αλληλοκατηγορίες για σεξισμό, μπούλινγκ και πολιτική καπηλεία.

Στα ύψη παραμένει η πολιτική κόντρα, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να κινούνται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς, εκτοξεύοντας εκατέρωθεν πυρά. Από το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής -πλην εκείνης για το κόμμα Κασιδιάρη- μιλώντας ξανά για πεζοδρομιακή εκδοχή της δημοκρατίας. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι μία επιστροφή στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων, αντί του ορθολογισμού, των επιχειρημάτων. Έχουμε κοινοβουλευτική και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες κακές συνήθειες της αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν».

Στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφές σήμα συνέχισης του νομοθετικού έργου, φέρνοντας στην πρώτη γραμμή την κοινωνική ατζέντα με τα μέτρα στήριξης των πολιτών και αντιπαραβάλλοντας τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός: «Μια σειρά από κατατάξεις φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή βαθμολογιών όπου παλαιότερα ήταν ουραγός. Δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για νέες περιπέτειες γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και οι άλλοι ας μένουν μόνοι, να κατρακυλούν στο περιθώριο».

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι, έκανε λόγο για καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θέτοντας το δικό του δίλημμα στους πολίτες ενόψει της επερχόμενης διπλής κάλπης, λέγοντας: «To δίλημμα που σήμερα θέτουμε στον ελληνικό λαό: “Δημοκρατία ή εκτροπή”, στην πράξη και στην κάλπη θα είναι: “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης” και η απάντηση πιστέψτε με θα είναι συντριπτική η απάντηση θα είναι η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές».

«Επιτομή του τραμπισμού αλά γκρέκα, του οποίου εμπνευστής, εκφραστής και ηγέτης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας Θέλει, με υλικό τα ψέματα και τη λάσπη, να πλάσει μια εικόνα χώρας-εφιάλτη, για να εμφανιστεί τάχα σαν εγγυητής της ομαλότητας και της Δημοκρατίας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μετά και τις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική τακτική της Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Είναι κρίμα αυτές τις στιγμές να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό».

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηριστεί ως “Μέγας Ευεργέτης” του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, με τον Παύλο Γερουλάνο, πάντως, να εμμένει στην αρχική του θέση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της εκπροσώπου τύπου διατείνεται ότι οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού. Αυτό από μόνο του συνιστά νέα μορφή εκβιασμού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε: «Από την ώρα που γίνονται παρακολουθήσεις, ξέρουμε ότι γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, υπουργών, η οποιαδήποτε απόφαση μπορεί ποτέ να βγει υπέρ της κυβέρνησης, δεν θα ξέρουμε αν είναι προϊόν πολιτικής διαδικασίας ή εκβιασμού».

Το κλίμα πόλωσης μεταφέρθηκε και στα τηλεοπτικά πλατό, όταν τα αίματα άναψαν μεταξύ των βουλευτών Άννας Καραμανλή (ΝΔ) και του Γιώργου Βαρεμένου (ΣΥΡΙΖΑ).

«Η πρωτόγνωρη επίθεση που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγνώμη γι’ αυτό. Η κα Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα!», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Όλο αυτό το θέαμα που εκπέμπουν οι δύο «μονομάχοι» είναι ένα θέαμα αποκρουστικό, αηδιαστικό και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις με την περίφημη απάντηση “κανένας από τους δυο”», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό το πράγμα δεν είναι Νέα Δημοκρατία, δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν από αυτούς», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Πέρα από τα συνθήματα ο κ. #Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα στο Περιστέρι ούτε για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ούτε και για τον “Ηρακλή”», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Στο δρόμο προς τις κάλπες, τα κομματικά επιτελεία ανεβάζουν στροφές, ενώ η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος