Η είσοδος του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή, πυροδοτεί προβληματισμό σε νομικούς κύκλους που εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου, να ανοίξει ο «χορός» των ενστάσεων στο Εκλογοδικείο, το Ανώτατο Δικαστήριο δηλ. που μπορεί να κρίνει να εκλεγμένα κόμματα.
Μέσα σε 15 ημέρες από την επίσημη ανακήρυξη των νέων βουλευτών, δίνει ο νόμος τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στο Εκλογοδικείο ακόμη κι από απλούς πολίτες για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, ωστόσο η κρίση του αναμένεται να γίνει σε βάθος χρόνου. «Αιχμή του δόρατος» στις ενστάσεις θα είναι δημόσια στήριξη του Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες, η οποία έγινε αμέσως μετά τον αποκλεισμό του δικού του κόμματος από τον Άρειο Πάγου αλλά και οι ευχαριστίες του ιδρυτή του κόμματος Βασίλη Στίγγα, προς τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη βουλευτή, το βράδυ των εκλογών πως αυτή η στήριξη ήταν το «καύσιμο» για την είσοδό τους στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία για τα «δεσμό» του Ηλία Κασιδιάρη και Σπαρτιατών δεν ήταν γνωστά όταν εξεταζόταν η συμμετοχή του εν λόγω κόμματος από τον Άρειο Πάγο.
Πηγή: ΕΡΤ | Ντίνα Τσουκαλά
Διαβάστε ακόμα:
- Εκλογές 2023: Τα τρία νέα κόμματα στη Βουλή και τα χαρακτηριστικά τους
- Μ. Βορίδης: Η στήριξη Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες είναι “υπό αξιολόγηση” – Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος