«Σπαρτιάτες»: Χωρίς επίσημα γραφεία το ακροδεξιό κόμμα με τους δώδεκα βουλευτές – Πήραν 21,2% στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται ο Κασιδιάρης

Για τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών, το κόμμα Σπαρτιάτες, που προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο για το υψηλό ποσοστό που πήρε όσο και για τις ευχαριστίες του προέδρου του Βασίλη Στίγκα, προ τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση και φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη για τη συνεισφορά του στην είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Η Αννα Βλαχοπαναγιώτη βρέθηκε έξω από τα γραφεία στελέχους του κόμματος Σπαρτιατών στο Παλαιό Φάληρο που παραχώρησε το χώρο για τις ανάγκες της χθεσινής ημέρας δείχνοντας έτσι ότι το κόμμα που εισήλθε στη Βουλή δεν έχει ακόμα επίσημα γραφεία.

«Από χθες μας προετοίμαζαν ότι ακόμη δεν έχουν οργανωθεί και ό,τι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο η επόμενη μέρα τους βρίσκει μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο με ποσοστό 4,6% και 12 έδρες» ανέφερε αποκαλύπτοντας ότι νέοι βουλευτές είναι όλοι άνδρες.

«Στις πρώτες δηλώσεις ο πρόεδρος του κόμματος, ο Βασίλης Στίγκας, χαρακτήρισε το κόμμα Εθνικό πατριωτικό κόμμα που κινείται στον ακροδεξιό χώρο και που θέλει να δώσει νέο αέρα στην ελληνική Βουλή» ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ μεταφέροντας ότι στελέχη του δήλωναν ότι περίμεναν να πάρουν ποσοστό πάνω από 5%.

Και όπως τόνισε «είναι πολύ πιθανόν αυτό το μεγάλο ποσοστό να το πέτυχε το κόμμα Σπαρτιάτες χάρη στη στήριξη του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές του Δομοκού, όπου κρατείται». Ενδεικτικά, οι Σπαρτιάτες έλαβαν το 21, ν. Μάλιστα φαίνεται ότι είναι αντιπροσωπευτικά τα ποσοστά του κόμματος. Στις φυλακές Δομοκού ήρθε δεύτερο με 21,2%.

Να σημειωθεί ότι ο  Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε στην είσοδο στη Βουλή του κόμματος «Σπαρτιάτες» και έκανε λόγο για «ανεπανάληπτο θρίαμβο» με ανάρτησή του στο Twitter.

Διάγραψε γυναίκα υποψήφια μια ημέρα μετά τις εκλογές

Οι ευχαριστίες που έδωσε ο κ. Στίγκας στον καταδικασμένο με την Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη ήταν ένας τρόπος να ανταποδόσει την στήριξη που του έδωσε μέσα από τη φυλακή, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη. Και όπως ανέφερε η Άννα Βλαχοπαναγιώτη, μια ημέρα μετά τις εκλογές είχαμε την πρώτη διαγραφή μιας γυναίκας υποψήφιας που στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε κάποια ριάλιτι με τον κ. Στίγκα να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία μαζί της


Με ποσοστό 4,68% οι Σπαρτιάτες κέρδισαν 12 έδρες τις οποίες θα καλύψουν οι εξής:

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

  • Α’ Αθηνών: ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  • Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών: ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  • Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών: ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  • Β’ Πειραιώς: ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • Α’ Ανατολικής Αττικής: ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • Αιτωλοακαρνανίας: ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  • Αχαϊας: ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • Ηρακλείου:  ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  • Α’ Θεσσαλονίκης: ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • Β’ Θεσσαλονίκης: ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – *Αν δεν κρατήσει την έδρα, θα την πάρει ο Πέτρος Δημητριάδης
  • Λάρισας: ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος