Επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό από το Αιγάλεω – Τον κατηγόρησε για πολλαπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων

Array

Στο Αιγάλεω βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Συνομίλησε με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστίασε την κριτική του στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολλαπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων, σημειώνοντας ότι τα χρόνια της διακυβέρνησής του χρωστά στους συνταξιούχους εκατομμύρια από τη 13η σύνταξη που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους και παρότι ο κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να κρατήσει δεν τήρησε την υπόσχεση του. Παράλληλα, τόνισε ότι χρωστά δισεκατομμύρια από τα αναδρομικά που παρά τις αποφάσεις δικαστηρίων δεν έδωσε στους συνταξιούχους όπως είχε δεσμευτεί.

Να κάνουμε τη σούμα; 4 δισ. από την 13η σύνταξη που δεν έχουν δώσει -μπορεί να ξεπεράσει τα 5 όταν ολοκληρωθεί ο τέταρτος χρόνος- και 2,5 δισ. τα αναδρομικά που δεν έχουν δοθεί, 6,5-7,5 δισ. το Μάιο– είναι τα χρήματα που έπρεπε να είχαν πάει στους συνταξιούχους και ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην πάνε στους ανθρώπους του μόχθου, τους απόμαχους της δουλειάς, να μην πάνε, εξαπατώντας τους και προεκλογικά και καθ’ όλη τη διάρκεια των τρεισήμισι αυτών χρόνων που βιώνουμε σήμερα», υπογράμμισε και διερωτήθηκε αν «σε αυτές τις συνθήκες, της τρομακτικής συρρίκνωσης του εισοδήματος και ιδιαίτερα των ανθρώπων που επιβιώνουν με 500, με 600, με 700, με 800 ευρώ, έχει το δικαίωμα μια κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο: να εξαπατά, να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και ταυτόχρονα να κουνάει και το δάχτυλο, να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους και να πανηγυρίζει στις εκπομπές του Σαββατοκύριακου“.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας έθιξε και το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, τις οποίες, υποστήριξε ότι μείωσε η κυβέρνησή του και ξανά πολλαπλασιάστηκαν από τη ΝΔ, σχολιάζοντας πως «το κράτος των αρίστων τα έχει κάνει θάλασσα στη διαδικασία επανυπολογισμού».

Παρά το γεγονός ότι ενώ δεν υπάρχει προσωπικό στον ΕΦΚΑ, έχουν διορίσει εκατοντάδες γενικούς διευθυντές και διευθυντές, τα λεγόμενα γαλάζια golden boys, για να παίρνουν παχυλούς μισθούς. Έκοψαν τη δεύτερη εθνική σύνταξη για χήρες, χήρους και ανάπηρους, ενώ θεσμοθέτησαν δεύτερη εθνική σύνταξη για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και αξιωματούχους. Και εν κατακλείδι, προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ώστε τα χρήματα που δεν δίνουν πλέον στους συνταξιούχους για τη λεγόμενη 13η σύνταξη να πηγαίνουν σε ιδιώτες, στα funds και τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές, που παίρνουν τα λεφτά από τις εισφορές των εργαζόμενων για να έχουν συντάξεις οι επόμενες γενιές και τα παίζουν στο τζόγο. Τα επόμενα 50 χρόνια αυτό θα κοστίσει 70 δισ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο“, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για «θράσος» της κυβέρνησης να παρουσιάζεται ότι στήριξε τους συνταξιούχους.

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της 13ης σύνταξης, τόνισε ότι θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και θα καταργηθεί η ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, ολα αυτά όμως, είπε, δεν αρκούν αν το εισόδημα εξανεμίζεται.

Δέσμευση μας είναι ότι θα συγκρουστούμε με την αισχροκέρδεια για να στηριχθεί ο αδύναμος και θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα που θησαυρίζουν όταν η συντριπτική πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μετά τις παρεμβάσεις των συνταξιούχων που βρέθηκαν στην συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε ξανά δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που προέκυψαν από την συζήτηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των εξοπλισμών. “Αποφάσισαν 14 δισ. εξοπλισμούς. Εγώ δεν θα πω ότι δεν είναι αναγκαίο να εξοπλίζουμε το στρατό μας. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να έσπευσε η κυβέρνηση να κάνει όλους τους εξοπλισμούς της επόμενης 20ετίας. Και από αυτά τα 14 δισ. δεν πάει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, για να δουλέψουν άνθρωποι, να δοθούν μισθοί και να παραχθεί πλούτος. Στηρίζουμε την βιομηχανία της Γαλλίας αλλά όχι την ελληνική, ενώ 14 δισ. φεύγουν από τον προϋπολογισμό του κράτους“, είπε.

Όσον αφορά την ακρίβεια, σχολίασε πως “στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, οι φτωχοί γίνονται απελπισμένοι, οι μεσαίοι γίνονται φτωχοί και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι”. “Μιας και μιλάμε για αδικία, να δούμε λίγο τους ισολογισμούς των μεγάλων επιχειρήσεων πώς έχουν αυξηθεί. Να δούμε, οι εταιρίες ενέργειας πόσα δισεκατομμύρια κέρδη έχουν βγάλει αυτόν τον ενάμισι χρόνο που ο μέσος πολίτης σπαταλάει δύο μισθούς για να πληρώσει το ρεύμα; Μιλάμε για δισεκατομμύρια λες και είναι στραγάλια. Πήγε κανένας να ελέγξει; Έβαλε κανένα φρένο; Όχι. Γιατί; Μετά είπαν θα τους φορολογήσουν. Όσο τους είδατε να τους φορολογούν εσείς, άλλο τόσο τους είδαμε και εμείς. Τα διυλιστήρια τα ίδια. Και μάλιστα τους αναγκάζει η ΕΕ να φορολογήσουν, κάνουν τα στραβά μάτια και αλχημείες για τον υπολογισμό των υπερκερδών και στο τέλος λένε ότι θα φορολογήσουν δέκα και φορολογούν δύο και αυτά τα δύο που φορολογούν τους βάζουν να τα καταγράψουν ως έξοδα για να γλιτώσουν φόρο την επόμενη χρονιά. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ“, υπογράμμισε και συνέχισε:

Και την ίδια στιγμή η διαφθορά παίζει σε επίπεδο champions league. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, 8,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις. Δεν υπάρχει δημόσιο έργο που να έχει προκηρυχθεί και να μην έχει στηθεί ο διαγωνισμός πριν ολοκληρωθεί. Η μακαρίτισσα η Γεννηματά μιλούσε για Μαξίμου ΑΕ. Νομίζω ότι είχε απόλυτο δίκιο και ότι αν ένα πράγμα πρέπει να επιστρέψει στον τόπο είναι η δικαιοσύνη“.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος