Σε τροχιά πολιτικής σύγκρουσης ενόψει εκλογών

Σε τροχιά ολομέτωπης σύγκρουσης, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν πυρά, με την αντιπαράθεση να οξύνεται

Δημοσίευμα εφημερίδας για δάνειο που πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης για την ανέγερση πολυτελούς κατοικίας στην Πάρο, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι «σε ένα κανονικό κόμμα, θα είχε παραιτηθεί». O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση. Πεδίο αντιπαράθεσης και η φορολόγηση της μεσαίας τάξης, με τον Γιάννη Οικονόμου να επικαλείται τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη για κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Σε τροχιά ολομέτωπης σύγκρουσης, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν πυρά. Το κυβερνών κόμμα βάζει σειρά ερωτημάτων για δημοσίευμα που αφορά ακίνητο του Γιάννη Ραγκούση και αναφέρει ότι το έχτισε με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

«Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα; Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Η κατασυκοφάντηση με χυδαία ψέματα δεν με τρομάζει, δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης και απαντά με εξώδικο στην εφημερίδα για το δημοσίευμα. Το δάνειο, όπως ανέφερε είχε ληφθεί το 2007 από την πρώην σύζυγό του και τα ποσά από την ενοικίαση, είναι όλα δηλωμένα.

«Το δάνειο βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους. Εγώ δεν διαθέτω “αδιευκρίνιστες” καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης», απαντάει ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στη Βουλή ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε: «Κατάφερε να πάρει αυτό το δάνειο, όταν ήταν δήμαρχος Πάρου, για να χτίσει αυτή την υπέροχη βιλάρα και μην κουνάτε το δάχτυλο, γιατί αυτό το δάχτυλο μερικές φορές δεν ξέρετε που θα καταλήξει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελος μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι: «Υπάρχει απόφαση για δόλια συμπεριφορά για τον κ. Παπαθανάση. Δεν υπάρχει κάτι παράνομο στον κ. Ραγκούση. Σας αφήνουμε στη λάσπη σας».

Στην αιχμή της αντιπαράθεσης και η οικονομία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με αφορμή ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη, να μιλάει για νέους φόρους στη μεσαία τάξη αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως: «Οι ανισότητες επιδεινώνονται γιατί οι αυξήσεις δεν αποκαθιστούν την αγοραστική δύναμη, τα μέτρα φορολογίας διευρύνουν τις ανισότητες, δεν είναι δυνατόν να φορολογούμε 5% τα μερίσματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιόρθωτος, ίδιος και απαράλλαχτος επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσης που οι πολίτες βίωσαν στην περίοδο της “προοδευτικής” διακυβέρνησής του».

Επίσης ο Γ. Δραγασάκης δήλωσε: «Στη χθεσινή ομιλία μου ουδεμία φορολογία “προανήγγειλα”. Αντιθέτως επανέλαβα την κριτική στην άνιση και άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών από την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Στα ύψη οι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για το βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καππάτο, καταλογίζοντας του ότι με χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που τον φέρουν ενώ ήταν βουλευτής της ΝΔ, να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορους δανειολήπτες. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν “λάθος”, αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Παναγής Καππάτος, δήλωσε ότι: «Από το 19 δεν θα βρείτε καμία εντολή για κατάσχεση. Άλλο η συμμετοχή σε δικαστήριο και άλλο ο πλειστηριασμός. Υπήχθησαν και οι δύο περιπτώσεις στο νόμο Κατσέλη».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφορά του Α. Γεωργιάδη: «Η Ελλάδα πάσχει από ένα τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό… δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αυτό που θα σας πω δεν είναι δικό μου, είναι LIDDELL & SCOTT, το νούμερο 1 λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσα. “Αριστερός”: μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης….μεταφορικά».

Από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως: «Δεν προξενεί εντύπωση που ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική. Αυτό που ξεπερνάει όμως κάθε όριο είναι ότι αποκάλεσε τους Έλληνες πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δε καταλαβαίνουν τι τους γίνεται επειδή δεν τον χειροκροτούν που τους έχει ρημάξει με την αισχροκέρδεια. Συμφωνεί μαζί του ο κ. Μητσοτάκης»;

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης καθημερινά οξύνονται περαιτέρω.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Λήδα Μπόλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος