Συζήτηση για διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Δ. Παπαγγελόπουλου-Τι υποστηρίζει ο ίδιος (video)

Με τις εισηγήσεις των ομιλητών των πολιτικών κομμάτων πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑΔημήτρη Παπαγγελόπουλου. Το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική δίωξη

«Επιβεβαιώνομαι πλήρως ότι πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια. «Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της πλειοψηφίας της επιτροπής, οι παράνομες αξιόποινες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου, οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου και του τεκμηρίου αθωότητος, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου διότι απλά δεν υπάρχει κανένα μα κανένα στοιχείο σε βάρος μου», είπε για τις μέχρι σήμερα εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής και κατήγγειλε ότι στόχος των κατηγόρων του δεν ήταν μόνο η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του, αλλά στόχος ήταν να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο «δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα» και «στόχος ήταν επίσης η πολιτική επιβίωση γνωστών-αγνώστων φαύλων πολιτικών που προσπαθούν να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως ανύπαρκτο και ως σκευωρία Παπαγγελόπουλου».

Μιάμιση ώρα κράτησε η ομιλία του πρώην υπουργού ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και στο διάστημα αυτό αναφέρθηκε σε, έναν προς ένα, τους εισαγγελείς που κατέθεσαν σε βάρος, και διεξοδικά αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σε αυτή την προσπάθεια σε βάρος του, όπως κατήγγειλε, «επιστρατεύτηκαν επίορκοι εισαγγελείς, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση Novartis, συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ή έχουν σχέση με κατηγορούμενους στο σκάνδαλο αυτό».

Είπε επίσης ότι εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και αντισυνταγματικά, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της επιτροπής.

Ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι η πρόταση του κόμματος του, στηρίζεται στις καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών και ενός ιδιώτη:
-Στην κατάθεση δηλαδή της Ελένης Ράικου, για τις συνθήκες παραίτησής της.
-Στην κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή για την παραίτησή του από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και την προσωποποίηση του «Ρασπούτιν».
-Την κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη για την πειθαρχική της δίωξη για την υπόθεση Βγενόπουλου επειδή δεν ενέδωσε, κατά δήλωσή της, στην απαίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου να επιστρέψει τη δικογραφία στην Ελένη Ράικου.
-Την κατάθεση του Παναγιώτη Αθανασίου για τις πιέσεις Παπαγγελόπουλου να στοχοποιηθούν πρόσωπα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.
-Την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τη συνάντηση στο Μαξίμου, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για ανοιχτές ποινικές υποθέσεις του επιχειρηματία και τον συμβιβασμό του στην μακροχρόνια αντιδικία του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.
«Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα, σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει, και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα, αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις. Φέρεται επίσης να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος ακόμη και πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών που δεν δέχονταν να πειθαρχήσουν στις κατευθύνσεις τις οποίες έδινε, προκειμένου να προβούν σε παράνομες πράξεις και εν συνεχεία, να διενεργούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις και να κάμπτεται η αντίστασή τους», είπε ο Θανάσης Πλεύρης.
Ιδίως για τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή, ο Θανάσης Πλεύρης επισήμανε ότι η ΝΔ έχει την εντιμότητα να ζητήσει διεύρυνση μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο -αν και η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε παρουσία και του πρώην υπουργού Νίκου Παππά– γιατί για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπάρχουν ενδείξεις. Είπε επίσης ότι ο Νίκος Παππάς, καταθέτοντας στην επιτροπή, χαρακτήρισε προβληματικό το κείμενο που έφερε τον τίτλο «οδικός χάρτης» για τις ανοιχτές ποινικές υποθέσεις του επιχειρηματία.

Α. Τσίπρας: Εργαλειοποίηση της θεσμικής διαδικασίας

“Η πρόταση διεύρυνσης κατηγορητηρίου είναι σήμερα άλλη μια απόδειξη εργαλειοποίησης  της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε τις προαποφασισμένες πολιτικές σας σκοπιμότητες”, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

Ταυτόχρονα όμως είναι και η απόδειξη της αποτυχίας σας. Είναι το απόλυτο φιάσκο του αφηγήματός σας περί δήθεν σκευωρίας. Είναι το φιάσκο της ίδιας της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται. Και στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δε πρόκειται να συμβάλουμε. Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς”, τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Οι άλλοι εισηγητές

«Πώς θα καταπιείτε αυτό το φιάσκο; Δεν υπάρχει τέτοιο εύρος φάρυγγα», κατήγγειλε από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας απευθυνόμενος στη ΝΔ.

«Αποσπασματικά βγάζετε προσωρινό πόρισμα, εν πλω των εργασιών της επιτροπής. Θα βρεθείτε εκτεθειμένοι με τις δεκάδες ακυροτήτων αυτής της διαδικασίας. Αυτή η υπόθεση, να ξέρετε, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε κανένα δικαστικό συμβούλιο», προειδοποίησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής για επιθέσεις σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών της Εισαγγελίας Διαφθοράς και ανηλεή πόλεμο για να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Η προσπάθεια που κάνατε να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν λυσσαλέα, μήπως και ανακαλέσουν κάτι από τον ποταμό αποκαλύψεων στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Απειλήσατε, συκοφαντήσατε, κυνηγήσατε το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε και τη στάση των πολιτικών για τους οποίους είχε σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Για την πρόταση διεύρυνσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι απαγορεύεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η προδικασία να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά των εργασιών της ειδικής επιτροπής. «Πάσχει από ακυρότητα η διαδικασία. Κουρελιάζετε το νόμο. Φέρνετε την πρόταση με βάση μια μήνυση ενός επιχειρηματία στην οποία έχει συμπεριλάβει απόρρητα πρακτικά της επιτροπής. Πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα αυτά διότι πρέπει να διερευνηθεί πώς έφτασαν στα χέρια ενός ιδιώτη τα πρακτικά της επιτροπής;», είπε ο κ. Λάππας ενώ για τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου για αντιθεσμικές πιέσεις, σχολίασε ότι θυμήθηκαν παρεμβάσεις 1, 2, 3, 4, 5, 6 χρόνια μετά, από τότε που ισχυρίζονται ότι τις υπέστησαν. Εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για το μίσος και την υπηρεσιακή αντιπαλότητα που αναδεικνύονται από τα όσα κατέθεσαν εισαγγελείς στην ειδική επιτροπή.

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τάχθηκε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Είναι επαρκείς οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα για διερεύνηση του κατηγορητηρίου, με ισχυρό βεβαίως, το κριτήριο αθωότητας, δήλωσε και πρόσθεσε: Ως μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής «έχω πειστεί απόλυτα» από όσα καταγγέλθηκαν σε αυτή από ιδιώτες και από εισαγγελικούς λειτουργούς κ.ά. [..] Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν τους ακούσαμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Κατά την ομιλία του, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμύ κατηγορώ κατά των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων  “ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” που προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, υλοποίησαν σχέδιο χρήσης ενός πολυπλόκαμου δικαστικού συστήματος, με αντίληψη “Ρασπούτιν“, που πέραν των κατάλληλων ανθρώπων και μεθοδεύσεων «βρήκαν δράκο στο αφήγημά τους», τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους από το ΠΑΣΟΚ. Η γραμμή τους ήταν να μπουν κάποιοι στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές. Αυτό ήταν το υπόβαθρο για τη σκευωρία είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Τέλος, και με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, είπε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται». «Μας ένωσαν περισσότερο και ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά μας» υπογράμμισε ο βουλευτής Ηρακλείου, ο οποίος επανέλαβε ότι τα στελέχη ΚΙΝΑΛ μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη από 6,4 δισ. ευρώ το 2009, στα 2,5 δισ. το 2014, και όταν ανέλαβαν οι «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» “κουκούλωσαν” την υπόθεση, ασχολήθηκαν μόνο με την Novartis και εξέθεσαν μόνο ένα όνομα γιατρού-συζύγου μίας εισαγγελέως «που τη φοβήθηκαν», και ενήργησαν «όχι για την αλήθεια» αλλά για να την «απαξιώσουν και να την ενοχοποιήσουν».

Η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, «οδηγεί στη συγκάλυψη της υπόθεσης με μαθηματική ακρίβεια, γιατί βάζει και άλλες υποθέσεις άσχετες» ενώ εξυπηρετεί και μια άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ «στις νέες συνθήκες που αναδείχθηκαν κοινές ευθύνες για την εικόνα της δημόσιας Υγείας και έχουν κοινή στρατηγική το πώς θα σωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι θυσιάζοντας εργατικά δικαιώματα» ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Είπε ότι το κατηγορητήριο θα μπορούσε να διευρυνθεί εφόσον είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Επιτροπής και αν υπήρχαν ενδείξεις για άλλα ζητήματα.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία και θα αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι από τη λειτουργία της Επιτροπής αποδεικνύεται ότι «όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά στήριζαν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στο φάρμακο» και επιβεβαιώνεται ότι «η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου αποτελεί την πηγή των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Είπε ότι δεύτερο στοιχείο που αναδεικνύεται είναι η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα ως «παράγοντα καθοριστικού στην έκβαση», σημειώνοντας ότι «γεννά πολλά ερωτηματικά αυτή η αμερικανική παρέμβαση» και εξηγώντας ότι «γεννά ερωτήματα γιατί επιλέχτηκε η άτυπη συνδρομή και όχι η δικαστική συνδρομή».

Τέλος, ως τρίτο ζήτημα που προκύπτει, ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε την εικόνα που βγαίνει μέσα από διάφορες καταθέσεις «για την εικόνα που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Ακούσαμε σημεία και τέρατα».

«Η χρηματιστηριακή αξία της Novartis είναι 200 δισ., έχει καθαρά κέρδη 12 δισ. δολάρια και ετήσιος τζίρος της είναι 52 δισ. περίπου. Τα πρόστιμα που συζητάμε εδώ, είναι πάρα πολύ λίγα και αντιστοιχούν σε λιγότερο από το καθαρό μηνιαίο κέρδος της», ανέφερε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής είπε ότι δεν τηρήθηκε η αρχή της μυστικότητας στην ειδική επιτροπή. «Αυτά που συζητούνταν δήθεν μυστικά, γράφονταν ακαριαία σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ.  Προφανώς υπήρξαν μέλη που δεν τηρούσαν τα συμφωνηθέντα. Διαστρεβλώθηκαν μόνο καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και όχι των μαρτύρων κατηγορίας και αυτό, αν μη τι άλλο, γεννά υποψίες», είπε ο Βασίλης Βιλιάρδος.

«Η όλη διαδικασία είναι μια παρωδία γιατί επικεντρώνεται στη δήθεν σκευωρία, από την οποία δεν έχει να κερδίσει τίποτα η Ελλάδα αντί να επικεντρωθεί στο διαπιστωμένο σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

«Σκάνδαλο υπήρξε και δεν ερευνήθηκε αν και οι Έλληνες έχασαν πολλά χρήματα. Είναι αστείοι οι ισχυρισμοί ότι μείωναν υπουργοί τη φαρμακευτική δαπάνη. Τη μείωνε η τρόικα. Φυσικά αυξήθηκε η ιδιωτική δαπάνη και πλήρωναν περισσότερα οι πολίτες. Δεν αναζητήθηκε ποτέ η αλήθεια. Δεν είναι δυνατό διευθυντικό στέλεχος της Νοvartis να αποστέλλει φακέλους Α4 με τη γραμματέα του στη γραμματέα υπουργού», είπε ο κ. Βιλιάρδος που τονίζοντας ότι με όλα αυτά χάνει ο πολίτης την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη η οποία ιδίως στα ανώτατα κλιμάκια της φαίνεται να διαπλέκεται με την εκτελεστική εξουσία.

«Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων δεν πρέπει να είναι θέμα της Βουλής αλλά της δικαστικής εξουσίας», είπε ο βουλευτής.

Το ΜεΡΑ25 αρνείται να μετάσχει σε μια διαδικασία «διασάλευσης των εξουσιών», που το μόνο που καταφέρνει είναι η υποβάθμιση του Κοινοβουλίου τόνισε η βουλευτής Β’ Πειραιώς Φωτεινή Μπακαδήμα.

Στη σύντομη παρέμβασή της στη συζήτηση επί της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ να διερευνηθούν “τυχόν περαιτέρω ποινικές ευθύνες” του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η κυρία Μπακαδήμα επισήμανε ότι το ΜεΡΑ 25 τηρεί την ίδια στάση που τήρησε στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία, στην οποία κυριαρχούν οι “επικοινωνιακές συγκρούσεις” και τα “τεχνάσματα” των μετεχόντων, που “θρέφει την προπαγάνδα” και γεμίζει τα ΜΜΕ με παραπολιτικά.

Τόνισε επίσης ότι είναι αδιανόητο να λειτουργεί η Βουλή ως δικαστικό σώμα. «Οι βουλευτές δεν ψηφίστηκαν να προχωρούν σε ποινικές αξιολογήσεις και να εξετάζουν μάρτυρες» είπε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 σημειώνοντας ότι με τη μετατροπή των βουλευτών σε μεικτό σώμα δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας «διασαλεύεται η, από το Σύνταγμα, διάκριση των εξουσιών».

Παρέμβαση έκανε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ανέφερε ότι το κόμμα του λέει “ναι” στην προσπάθεια εξυγίανσης αλλά «όχι» στην προσπάθεια συγκάλυψης του ηθικού αυτουργού. Φυσικός αυτουργός είναι ο Παπαγγελόπουλος και ηθικός είναι ο Τσίπρας. Και εσείς είστε φοβικοί. Γιατί φοβάστε να κάνετε το αυτονόητο. Εκτός αν έχετε συμφωνήσει κάτι μεταξύ σας. Δεν μπορώ να γνωρίζω και αδυνατώ να παρακολουθήσω τη λογική σας. Αν νομίζετε ότι η Ελληνική Λύση θα μπει σε αυτό το παιχνίδι κάνετε λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να ρίξουμε φως στην υπόθεση της Novartis” τόνισε απευθυνόμενος στην ΝΔ.

Έχετε καταθέσεις για χρήματα που βρέθηκαν σε Υπουργούς; Για το πώς βρέθηκαν χρήματα σε Υπουργούς; Γιατί αν υπάρχουν να το ψάξουμε, διαφορετικά πείτε ότι κάνατε λάθος και να τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Πείτε μας τι βρήκατε μέχρι σήμερα από την ιστορία. Βρήκατε λεφτά; Γιατί δεν ψάχνετε; Ποιο είναι το ύψος της οικονομικής ζημίας του Δημοσίου από την υπόθεση της Novartis; Ποια είναι η σκευωρία; Ότι ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να βάλει τον Σαμαρά στη φυλακή; Ή τον Άδωνι; Είστε σοβαροί; Το πιστεύετε αυτό; Αν είναι έτσι αποδείξτε το! Δεν το κάνετε όμως. Απλώς ξεχειλώνετε την υπόθεση για να κερδίσετε χρόνο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε την άποψη ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τη Novartis. “Ο Έλληνας είναι σήμερα άστεγος, άνεργος, πεινασμένος, το παιδί του έχει φύγει στο εξωτερικό και βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη Novartis. Δεν τον νοιάζει η Novartis! Αν όμως υπάρχει κάτι σοβαρό που προκύπτει από αυτή την υπόθεση πείτε το και σε εμάς να καταλάβουμε. Προς τι αυτή η φαυλότητα; Εσάς δεν σας ενοχλεί αυτή η φαυλότητα;” διερωτήθηκε.

“Εμένα δεν με νοιάζει ποιος και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω εγώ είναι να φέρετε τα κλεμμένα πίσω” είπε και πρόσθεσε: “Γιατί είναι χρήματα που πλήρωσαν οι Έλληνες από την φορολογία. Βρήκατε τους υπεύθυνους ή μήπως βρήκατε έναν αποδιοπομπαίο τράγο; Γιατί ο Παπαγγελόπουλος δεν μπορούσε να δράσει από μόνος του και να οργανώσει όλη αυτή τη σκευωρία. Πιστεύετε εσείς ότι υπήρχε περίπτωση να καταφέρει ο Παπαγγελόπουλος να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει ο Τσίπρας; Τότε ή ο Τσίπρας είναι ανόητος ή εσείς είστε ανόητοι που το πιστεύετε”.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι “αν βγούμε τώρα έξω και ρωτήσουμε 100 ανθρώπους τι προτιμούν να γίνει; Να μπει ο Παπαγγελόπουλος στη φυλακή ή να επιστραφούν τα δισ. που χάθηκαν ξέρετε τι θα πουν; Ξέρετε. Κι εγώ προτιμώ να γίνει το δεύτερο. Γιατί ο Παπαγγελόπουλος δεν θα μπει στη φυλακή. Και μη νομίζετε ότι δεν ξέρουμε τα διάφορα και τα περίεργα και τις συμφωνίες που γίνονται στο Μαξίμου. Εμείς σε αυτό το τρυπάκι δεν θα μπούμε. Και αυτό συμβαίνει γιατί από το 1974 έως σήμερα υπάρχει ένα βρώμικο πολιτικό σύστημα που συμψηφίζει υποθέσεις. Ειλικρινά, εάν περιμένετε να συρθούμε πίσω από αυτή την ιστορία κάνετε ένα τεράστιο λάθος! Αν θέλετε μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό σας για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όσο δεν κάνετε έστω ένα έγγραφο που να ζητά αποζημίωση του Δημοσίου από τη Novartis για την ζημία που έχει γίνει εμείς θα λέμε «Όχι».

Και επειδή, όπως ανέφερε “εμείς δεν συμφωνούμε ούτε να κάνουμε τον Παπαγγελόπουλο εξιλαστήριο θύμα, ούτε αποδιοπομπαίο τράγο. Και επειδή δεν κάνετε τίποτα για να έρθουν πίσω τα κλεμμένα χρήματα αποχωρούμε από την διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στη Βουλή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο-Αύριο η ψηφοφορία (live)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος