Στη Βουλή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο-Αύριο η ψηφοφορία (live)

Σήμερα και αύριο κρίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα της διεύρυνσης ή μη, του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Νovartis για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου είχαν καταθέσει στις αρχές Μαΐου, 30 βουλευτές της ΝΔ. Η διεύρυνση αφορά τα αδικήματα της εκβίασης, της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της δωροληψίας υπαλλήλου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σήμερα θα διεξαχθεί η συζήτηση και αύριο η ψηφοφορία.
Λόγω των μέτρων προστασίας που τηρεί η Βουλή για τον Covid-19, η ψηφοφορία, επί της προτάσεως της ΝΔ, θα γίνει μία ημέρα μετά, δηλαδή αύριο (Τετάρτη στις 20 Μαΐου), και τότε οι βουλευτές θα ψηφίζουν ανά 60 στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ήδη, η Φώφη Γεννηματά γνωστοποίησε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ.θα δώσει θετική ψήφο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε κάθε έρευνα για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου προκειμένου να υπηρετήσει κομματικές επιδιώξεις σε βάρος πολιτικών αντιπάλων.

«Το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει στο φως, με λεπτομέρειες και ονόματα. Αποκαλύπτεται η δομή, ο τρόπος δράσης του και οι αντι-θεσμικές στοχεύσεις του», τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει πως «όσοι έστησαν και συντόνισαν αυτό το σκοτεινό παρά-κέντρο εξουσίας και επωφελήθηκαν από αυτό θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Θα δώσουν λόγο για το βαρύ πλήγμα που κατάφεραν στο σώμα του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών».

Επισημαίνει τέλος, ότι «από την πρώτη μέρα ξεκαθαρίσαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διερευνηθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται. Δεν μας διακατέχει δίψα για εκδίκηση, αλλά η κάθαρση είναι εγγύηση για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Το Κίνημα Αλλαγής που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται θα συνεχίσει αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με τη θετική του ψήφο στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος