Σαφές μήνυμα στήριξης Μακρόν προς την Ελλάδα ενάντια στις απειλές (video)

Σαφές μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε την Τρίτη ο Γάλλος Πρόεδρος μιλώντας στην Ευρωβουλή, ενόψει των ευρωεκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Όπως τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Υπέρμαχος της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έστειλε από το Στρασβούργο ο Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρώπης.

Απαντώντας σε παρέμβαση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, υπογράμμισε πως «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους».

Αναφέροντας πως η Γαλλία πιστεύει στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, υπογράμμισε πως η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους της Ένωσης όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Όπως ανέφερε, το είπε και στη Μεγάλη Βρετανία με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά και προς την Ελλάδα, πως είναι πάγια θέση της Γαλλίας η υποστήριξη της Ελλάδας όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή η  γαλλική θέση συζητήθηκε πρόσφατα και σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αυτή η πολιτική είναι ακριβώς στην καρδιά της κοινής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Σχολιάζοντας παρέμβαση της Εύας Καϊλή, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελείται μόνο από Γάλλους και Γερμανούς, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι υπάρχει η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά μέλημά του είναι η προστασία όλων των ευρωπαίων πολιτών και σκοπός είναι να μην αποκλειστούν μέλη από τις συζητήσεις της Ένωσης σε επίπεδο χωρών.

Σχετική είδηση: Μακρόν: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης των κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ανταπόκριση: Γ. Συριόπουλος], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος