Qatargate: Τη διαδρομή των 20 εκατ. ευρώ στον Παναμά ερευνούν οι ελληνικές αρχές

Array

Τη διαδρομή 20 εκατομμυρίων ευρώ προς τράπεζες του Παναμά ερευνά ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με επείγον έγγραφό του ζητάει από την ομόλογη ανεξάρτητη αρχή να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Καϊλή – Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον κο Βουρλιώτη, πριν από δύο ημέρες, στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο «Qatargate».

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας. Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το “χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν προκύπτει σύνδεση της Καϊλή με εμβάσματα από το Κατάρ στην Τράπεζα του Παναμά

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο εκ των συνηγόρων της Εύας ΚαϊλήΜιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, που εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ερευνώμενης Ευρωβουλευτή, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κ. Δημητρακοπούλου η παναμέζικη τράπεζα τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου:
«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της

(https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος