Πυρετός διπλωματικών κινήσεων – Συνάντηση Δένδια – Αλ Μένφι

Πυρετός διπλωματικών κινήσεων από την Αθήνα, στον απόηχο της ηχηρής επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, απ` όπου αποδόμησε όλες τις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του και ανέδειξε τη διεθνή νομιμότητα ως μονόδρομο.

Σήμερα ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον μεταβατικό πρόεδρο της Λιβύης, και η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις, την προώθηση της διμερούς συνεργασίας και τις προοπτικές σταθεροποίησης της χώρας. Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που υποστηρίζει την πρόοδο της Λιβύης υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας, ωστόσο εκφράστηκε ανησυχία για το γεγονός ότι συνεχίζουν να παραμένουν ξένα στρατεύματα στη χώρα, μεταξύ των οποίων και τουρκικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατά τη συνάντηση που είχε χθες στην Κύπρο με τους ομολόγους του της Κύπρου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπογραμμίζοντας πως όλοι υποστηρίζουν την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών στη Λιβύη. Ο κ.Δένδιας μίλησε ακόμη για κοινή δέσμευση στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ αναφέρθηκε και στους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας που συζητήθηκαν κατά την τετραμερή συνάντηση σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με αρχή αυτόν της ενέργειας, τονίζοντας με νόημα ότι ” αυτά τα σχέδια συνεργασιών είναι ανοικτά προς όλους, με δεδομένο ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος