Προανακριτική: Ιδιωτικό συμφωνητικό CCC – Καλογρίτσα για τα 3 εκατ. € κατέθεσε ο Κ. Τόμπρας

Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία CCC και τον Χρήστο Καλογρίτσα για το επίμαχο ποσό των 3 εκατ., φέρεται να έχει καταθέσει ο Κυριάκος Τόμπρας στην προανακριτική επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Διονύσης Μποτώνης, ο Χρήστος Καλογρίτσας απέστειλε στην επιτροπή επιστολή στην οποία λέει ότι αδυνατεί να καταθέσει ως μάρτυρας αύριο γιατί έχει κάνει το εμβόλιο και πρέπει να αναρρώσει. Από την πλειοψηφία ο κ. Πλέυρης είπε ότι θα κλητευθεί κι άλλος μάρτυρας, ο επόμενος μετά τον κ. Καλογρίτσα, που είναι ο κ. Νικολάου. Για να απαλλαγεί από τη συγκεκριμένη υποχρέωση ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να υπάρξει ιατρική βεβαίωση. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ,  η κ. Τζάκρη είπε ότι δεν πρέπει να προσκληθεί άλλος μάρτυρας, αλλά μόνο ο κ. Καλογρίτσας, κι αν δεν μπορεί αύριο την επόμενη μέρα.

Ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, που έγινε στο σπίτι του κ. Χούρι στα βόρεια προάστια, με το οποίο ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει δεχθεί ότι έχει λάβει 3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία CCC της οικογένειας Χούρι και υπήρξε ένας διακανονισμός πως αυτά θα επιστραφούν και με ποιους όρους. Αυτό το έγγραφο το υπογράφει ο κ. Καλογρίτσας, εκπρόσωπος της οικογένειας Χούρι και ο κ. Τόμπρας.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας η συμφωνία “χάλασε” όταν ναυάγησε η άδεια του “ΣΥΡΙΖΑ-channel”, αλλά κι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, δεν κατέθεσε και δεν ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπήρχαν φοροαπαλλαγές και ειδικά φορολογικά καθεστώτα που θα αφορούσαν τεχνικές – εμπορικές εταιρείες κα θα συμπεριλαμβανόταν και η CCC. Αυτό έγινε όπως λέει η πλευρά της πλειοψηφίας, τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2019, και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, υποστηρίζουν ότι  το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Τόμπρας αποδομεί το αφήγημα της ΝΔ και της πλειοψηφίας ότι υπήρχε τότε εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου και σημειώνουν ότι είναι μια αστική υπόθεση.

Πηγή: ΕΡΤ. Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος